Приручник

Добродошлица бруцошима

01.10.2017 18:26
Екипа Пушкица жели добродошлицу новим колегама, уз пар савета.

Радне суботе и како се борити против њих

05.12.2014 20:22

Сутра је још једна радна субота. Продекан за наставу и ове године чини све како би се студенти још више дружили и тако ради на тим-билдингу. С обзиром на то да викендом ујутро нико од нас није расположен за тим-билдинг и остале термине, предлажемо вам неке од начина за успешну борбу са овом немани (мислимо на радне суботе).

Приручник за будуће Београђане: ГСП путници

02.12.2014 01:40

Вожња ГСП-ом је једна од најнепријатнијих неминовности у Београду. Нико не воли да чека превоз, нико не воли да се гуши у њему и сви једва чекају да из њега изађу. Огромна већина Београђана је, међутим, упућена на овај вид превоза. Као код зубара, нико није ту зато што жели, једноставно немају избора. Сети се тога следећи пут кад ти неко у аутобусу, из било ког разлога, дигне притисак.

Приручник за будуће Београђане: Таксисти

23.11.2014 22:00

Кад једном решиш да за, тако баналну ствар као што је превоз, даш неразумну количину новца и седнеш у такси, једина ствар на коју 100% можеш да рачунаш, јесте да ћеш бити покраден. Шансе да ти наплате адекватан износ су 1: 10000, колико у Београду има таксиста. Таксиметар ће да полуди кад укључи грејање, кад пређе преко рупе, кад нагло прикочи или каже добар дан. Ако ти све ово није довољно да од вожње одустанеш и лепо сачекаш аутобус, онда треба да се припремиш и за изузетно шаренолику природу београдских кочијаша.

Приручник за будуће Београђане: Гости

15.11.2014 23:55

Вероватно сте помислили да говорим о људима који одлазе једни код других кући у госте.

Грешка!  У престоници, сем у посебним приликама (славе, рођендани и сл. ) нико код никог не иде.  Имам добру пријатељицу, већ 5 година се дружимо, ја ниједном нисам била код ње.  Кад сам је, једном приликом, позвала на кафу била је згранута.  У Београду се кафенише тамо где је томе и место- у кафићима, кафанама, клубовима, у парковима (с ногу) или, ако сте баш очајни, успут, до факултета, школе, посла.  Кафенисање је најраспрострањенија и најучесталија активност у Београду, у ствари, постало је нешто попут заштитног знака, бар туристи тако мисле.  Нигде на планети нећеш наћи толико људи у сваком ћошку једног града, у сваком тренутку, од раних јутарњих сати до...раних јутарњих сати, 24-7 овде се кафенише.  Ако су нас Турци, за оних 500 година, нечему научили то је да кафенишемо и диванимо по цео божији дан.