Добродошлица бруцошима

// Категорије: Инфо | Факултет | Приручник |

Добродошли драги бруцоши,

Екипа Пушкица вам жели ову обичну добродошлицу на овај необичан факултет. Наш сајт и студенти који раде на њему се традиоционално труде да помогну колегама са ФОН-а те зато и сада пишемо. На Пушкицама можете наћи скрипте и описе предмета, текстове где се зезамо на рачун Факултета или га критикујемо и још доста тога што може бити потребно једном бруцошу који жели боље да схвати где је то тачно дошао. Сигурно сте већ свашта чули о ФОН-у, вероватно сте га зато и изабрали. Доста тога је тачно, али хвалоспевe новина и старијих студената не треба узимати превише за озбиљно, не зато што желе да вас слажу, већ зато што се све брзо и често мења.

Само физички изглед факултета је сваке године другачији и ако те нема неко време врло је добра шанса да се нећеш лако снаћи кад поново дођеш у Јове Илића 154. Неки од нас се сећају дружења у ФОНфе-у, неки су се провлачили уским ходницима где је одједном изникао Стакленац, вас ће сада дочекати потпуно другачији главни улаз и нећете имати ту (не)срећу да стојите у реду за Студентску службу дуж целог ходника. Многе промене су се дешавале док је ФОН полако добијао на популарности а тако и на квадратури, следећег септембра ћете вероватно и ви имати прилику да видите грађевинске радове и можда неко ново “D” крило.

Нас сада интересује да вас што безболније проведемо кроз ово ватрено крштење - први семестар. Садржај предмета се није много мењао кроз године и то је нажалост тако у већини случајева; међутим очекивања, начин полагања и количина материје се стално коригују, и то неретко горе по нас, односно доста теже у односу на прошле генерације. Савет од срца: кад будете учили и дође вам тешко, немојте од досаде да гледате скрипте и питања која се понављају из рецимо 2009. године, може вам само бити лоше кад видите како су лаки били ти испити. Све је данас доста озбиљније, експериментише се на млађим генерацијама. Као пример можемо узети што је 2014/15 уведен предмет Програмирање 1 у другом семестру ИСиТ-а који је једва дочекан као први озбиљан стручни предмет за бруцоше програмере жељне знања. Резултат је да се до данас тај предмет није усталио у смислу начина полагања и да још има студената из те прве генерације који га нису успели положити. Остале катедре су изучиле скрипте које су вредни студенти правили и испити који су се пре “спремали у трамвају до факса” сада представљају ноћне море јер долазе питања којих се нико не би сетио, или које не можете наћи у скрипти.

Да не буде све тако црно, и даље смо “лакши” од ЕТФ-а, али још важније, они и даље немају Пушкице. Припремили смо описе свих предмета из прве године са најсвежијим информацијама прошлогодишњих бруцоша. Ту се налазе и корисни материјали који се стално допуњују новим скриптама које шаљу студенти. За вас који будете инспирисани да наставите са овом традицијом све што напишете можете послати на download@puskice.org а ми ћемо се потрудити да наградимо тај труд. Надамо се да ће све наше информације и даље бити тачне, али свакако препоручујемо да одете на предавања и вежбе где ће вам се указати како заиста изгледа неки предмет. Професори и асистенти се углавном труде и волећете их док не крену испити, а ако будете учили и користили све материјале и остале пречице које су вам доступни, неће бити проблема ни тада.

Не мењајте канал, на правом сте месту!

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
7
1

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

13 + 20

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности