Покушајте да одговорите на питања на интервјуу за посао у Apple-у

// Категорије: Магазин | ИТ |

Apple је познат по томе што је једно од најизазовнијих и најузбудљивијих места за рад, тако да није изненађујуц́а чињеница да добијање посла у Apple-у није нимало лак задатак.

Као Гугл и друге велике технолошке компаније, Apple поставља како техничка питања на основу Вашег претходног радног искуства, тако и нека у виду занилмљивих мозгалица.
Налетели смо на неке занмљиве постове објављене на Glassdoor-у где смо пронашли неке од најтежих питања која су постављана кандидатима.
Нека питања захтевају решавање лукавих математичких проблема, док су друга једноставна, али ипак довољно неодређена да вас све време држе у неизвесности.

1. "Објасните осмогодишњаку шта је модем/рутер и његове функције."
2. "Ко Вам је најбољи пријатељ?"
3. "Ако имате 2 јаја, и желите да знате који је највиши спрат са којег можете испустити јаје без ломљења истог, како би сте то урадили? Шта је оптимално решење?"
4. "Опишите занимљив проблем и како сте га решили."
5. "Колико деце се рађа сваки дан?"
6. "Имате 100 кованица положених на столу, сваки поседује главу и писмо. 10 од њих су главама горе, 90 су писмом горе. Ви не можете осетити, видети или на било који други начин сазнати које страна је горе. Раздвоји кованице у две гомиле тако да је исти број глава у свакој гомили.”
7. "Опишите себе, шта вас одушевљава?"
8. "Ако Вас унајмимо, на чему би желели да радите?"
9. "Постоје три кутије, једна садржи само јабуке, једна садржи само поморанџе, а једна садржи и јабуке и поморанџе. Кутије су погрешно означене тако да нема ознаке која идентификује стварни садржај кутије. Отварањем само једне кутије, и без гледања шта је у кутији, узмате један комад воц́а. Гледајуц́и у плод, како можете одмах означити све кутије исправно? "
10. "Сценарио: Бавите се љутим купцем који је чекао помоц́ последњих 20 минута и који се побунио и изазвао немир. Купац тврди да је довољно да само пређе улицу и оде до Мајкрософт продавнице да би купио рачунар који жели. Решите овај проблем."
11. "Можете ли да срачунате трошкове ове оловке?"
12. "Човек Вас позива да погледате његов старији рачунар који је у суштини за ђубре. Шта би сте урадили? "- Apple care At-Home консултант кандидат
13. "Јесте ли паметни?"
14. "Какви су ваши неуспеси, и шта сте научили од њих?"
15. "Да ли сте се икада неслагали са одлуком неког менаџера, и како сте приступили неслагању? Дајте конкретан пример и објасните како сте решилии ову неслагање, шта је био коначни исход, и како би Вас та особа описала данас."
16. "Ставили сте чашу воде на грамофон и почели полако да повец́авате брзину. Шта се дешава прво - да ли ће чаша исклизнути, преврнути, или се вода разлетети "
17. "Реците ми нешто што сте урадили у свом животу на шта сте посебно поносни."
18. "Да ли сте креативни? Шта можете да смислите креативно?”
19. "Шта је важније, решавање проблема купца или стварање доброг искуства?"
20. "Зашто је Аппле променио име из Apple Computers Incorporated у Аpple Inc.?"
21. "Изгледате као прилично позитивна особа, шта Вам може покварити расположење?”
22. "Покажите ми како би показали муштерији да сте спремни да им помогнете само коришћењем свог гласа."
23. "Шта Вас доводи овде данас?"
24. "Ако Вам је дата тегла са мешавином кованог новца, и Ви извучете један и окренете га 3 пута, и добијете одређен редослед глава-глава-писмо, какве су шансе да сте извукли фер или нефер новчиц́?"
25. “Какав је био Ваш најбољи дан у последње 4 године? Какав је био ваш најгори?"
26. "Када уђете у Apple Store, као купац, шта сте прво приметили у вези продавнице / како сте се осец́али када сте први пут ушли?"
27. "Зашто желите да се придружите Apple-у и шта ће Вам недостајати на Вашем тренутном послу ако Вас Apple унајми?"
29. "Шта бисте желите да урадите у наредних 5 година?"
30. "Како би тестирали тостер?"

Колико питања вас је оставило немим? На колико питања сте знали шта да одговорите?

Не мењајте канал, на правом сте месту...

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
2
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

4 + 11

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности