Обарање рекорда у дисциплини студент

// Категорије: Магазин |

Студирајући на ФОН-у сигурно сте хилљаду пута чули за Јапанце и како они добро раде ово или оно. Проклињали сте КАНБАН и помслили сте (вероватно) барем једном како бисте могли бити бољи од њих.

Ево једне дисцпилине у којој ћете сигурно имате прилику за то. Заправо, једина потребна ствар за победу и улазак у Гинисову књигу рекорда јесте - стрпљење.

Титулу најстаријег универзитетског дипломца на свету недавно је узео Јапанац Шигеми Хирата који је дипломирао са 96 година!

Уколико сте били добри у школи, пошли на време и ниједан разред нисте понављали, са 19 година би требало да сте били спремни за упис на факултет. Проста рачуница каже да вам је потребно још само 78 година за преузимање титуле, што је опет тачно онолико времена колико је потребно да прегледате сваки видео отпремљен на Youtube у претходних, нешто мало мање од четири године.

Колеги из Јапана је било потребно 11 година да заврши школовање. Узимајући у обзир да се у Србији просечно студира нешто мање од осам година, пут испред вас није нимало лак, али упорност и довољно новца да се наплаћате Факултету и ту сте. Реално, коме се жури? #опуштенобеоградски.

Извор инспирације: Б92

Не мењајте канал, на правом сте месту!

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

20 + 8

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности