Савладајте вештине тражења посла - JobPrep

// Категорије: Праксе и запослење | ИТ |

Завршавате студије, а још увек нисте сигурни да ли је ваш CV примамљив послодавцима и како заправо теку ствари на самом интервјуу за посао? Како би помогли младима да што брже дођу до запослења, чланови студентске организације Математичког факултета ─ Омикрон организују пројекат под називом „JobPrep”, 18. и 19. марта у згради StartIT Центра.

Учешће на пројекту је бесплатно и намењен је студентима завршних година и мастер студија који изучавају информационе технологије.

Пријаве су отворене на www.omikron.org.rs/jobprep и трају до 15. марта.


JobPrep представља низ радионица и предавања на тему запошљавања у ИТ индустрији. У оквиру пројекта, студенти ће имати прилику да науче вештине потребне за успешно проналажење посла и ступе у директан контакт  са HR стручњацима компанија од којих ће имати прилику да  сазнају шта то компаније траже у будућим запосленима.

Првог дана пројекта сви полазници ће имати прилику да науче како да саставе CV који ће их издвојити из мора кандидата при аплицирању за посао. Поред тога, они ће савладати технике писања ефективних профила на друштвеној мрежи, LinkedIn, намењеној за тражење посла, а која све више има утицаја при доношењу одлука о запошљавању кандидата. Предавања ће држати стручњаци из компаније Endava.

Други дан пројекта ће бити започет панел дискусијом коју ће водити компаније Ендава, Zühlke и Nordeus, након чега ће полазници учествовати у све популарнијем „Speed Dating” формату разговора за посао, где ће им HR менаџери дати повратну информацију и њихов утисак о учесницима симулације. Симулацију разговора за посао ће водити компаније Endava, CCBill, Mad Head Games и Zühlke.

Све информације о пројекту, као и пријаву за учешће, можете пронаћи на званичној интернет презентацији пројекта www.omikron.org.rs/jobprep, као и на Facebook страници организације Омикрон www.facebook.com/omikron.org.Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

10 + 12

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности