Apple-ov Swift — највољенији, најбрже растући програмски језик — је сада open-source

// Категорије: Магазин |

Средином године Apple је обећао да ће свој нови програмски језик Swift у 2015. години учинити open-source. И таман када су сви постали врло нестрпљиви, у последњем месецу су то и учинили.

Apple је открио сајт посвећен језику, Swift.org и креирао је репозиторијум који садржи Swiftov јавни извор кода на GitHub-u.

Отварање кода би требало да омогући да, овај највољенији програмски језик међу девелоперима, додатно буде побољшан од стране светске програмерске заједнице и прогуран на друге платформе, у чему већ доста значи и сарадња са ИБМом, партнером Apple на пољу ентерпајз софтвера.

Рад у Swift-u биће омогућен не само на Mac ОS, већ и на Linux-u, а како се на њему извршава највећи број веб сервера, можемо доста занимљивих ствари ту да очекујемо.

Apple је представио Swift прошле године и од тада је постао најбрже растући програмски језик на свету. Након најаве за опен-соурце причали смо и са домаћим девелоперима о њиховим очекивањима и које ће то последице донети за iOS девелопере и оне који то желе да буду, па њихове утиске можете пронаћи овде.

Међутим, још није дошло до широке употребе, мада су га недавно за своје iOS верзије користили и гиганти попут LinkedIn-a и Yahoo-a.

Извор: http://startit.rs/appleov-swift-najvoljeniji-najbrze-rastuci-programski-jezik-je-sada-open-source/

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

18 + 10

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности