Пирати објавили примирје на годину дана

// Категорије: Магазин | ИТ |

Једна од најпознатијих хакерских група позната по пиратизовању софтвера, кинески 3DM, објавила је да наредних годину дана неће бити активна како би проценила колико ће то утицати на продају софтвера.

Како преносе специјализовани интернет портали прошле недеље је предводница 3DM-а "Bird sister" на свом блогу објавила да је та група имала интерни састанак на којем је договорено да од Кинеске нове године више неће пиратизовани ниједну видео игру.

Додаје се да ће после годину дана та одлука поново бити размотрена, и да ће се урадити анализа колико је престанак активности 3DM-а утицао на раст продаје игара.

"Bird Sister" је подсетила и да кинески хакери још имају проблем са пробијањем заштите игре "Just Cause 3", коју штити антипиратска технологија компаније Denuvo. Наиме, откако се та игра појавила почетком децембра прошле године, пирати нису успели да јој сруше заштиту и предају играчима на бесплатно коришћење.

Ипак, 3DM ће наставити да локализује игре за кинеско тржиште, а играчи ће на сајтовима те организације моћи да нађу игре које су друге хакерске групе пиратизовале.

 

извор: b92.net

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

13 + 6

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности