Интервју са колегама које су развиле прву домаћу Android карате игрицу - Karate Do

// Категорије: Интервју | ИТ |

Прва домаћа карате игрица настала је по идеји шест пријатеља од којих петорица студирају на ФОН-у. У петак, 10. марта имали су организовано јавно тестирање своје игре у Истраживачко-развојном центру ФОН-а. У наставку можете прочитати наш интервју са овим сјајним тимом. 

Реците нам нешто више о вашем тиму.
-
Тим чине шесторица момака од којих су се пре почетка развоја игре познавала само двојица. Потрага за тимом почела је одмах по доласку идеје. Преко заједничких пријатеља и на препоруку истих, након 2-3 месеца потраге оформљен је тим који данас, годину дана након окупљања, чини Miracle Dojo.

Како сте дошли на идеју да направите прву карате игрицу?
-
Сама идеја потекла је од Уроша, професионалног каратисте и нашег репрезентативца. Идеја да направи игрицу о каратеу, спорту коме је посветио више од 15 година, изгледала је као одличан начин да овај спорт промовише и прикаже у правом светлу и ван граница карате света.

Колико вам је знање стечено на ФОН-у значило за овај пројекат?
-
Гејминг је једна специфична индустрија која је у већ неколико година у невероватном успону. На жалост, на нашем факултету, области које развој игре захтева, нису довољно обухваћене. Индивидуални рад нам је пружио неопходна знања да почнемо развој игре, а касније смо из дана у дан увек нешто ново учили, и тај процес се никада не завршава.

Да ли сте тражили помоћ од неке катедре на ФОН-у, или неког другог? Ко вам је највише помогао?
-
С обзиром на то да смо у читаву причу ушли поприлично неискусни, сваки вид помоћи је добродошао. Помоћ смо тражили где год смо сматрали да можемо да добијемо користан савет, а људи којима смо се обраћали су нам, углавном, пружали све своје искуство на располагање.

Обратили смо се људима које смо упознали као предаваче на предмету Основи организације. Са њима смо остварили јако добру комуникацију, а помоћ коју смо од њих добили била је безрезервна.

У фази када смо тек почели, јако је добро било знати да имаш на располагању искуство и искрене савете људи који су кроз сличне ситуације прошли небројено пута.

Велику помоћ добили смо и од људи из ICT Hub-a које смо упознали током програма који је организован на факултету, и са њима смо остали у сталном контакту.

Какви су планови за будућност?
-
Тренутно нам је сва пажња усмерена на то да испунимо циљеве које смо поставили у вези игре Карате До. Трудимо се да пре свега размишљамо о ономе што сада радимо. Неретко се, међутим, дотакнемо теме будућности и будућих пројеката за које бисмо волели да буду изазовни барем онолико колико је и овај на коме сад радимо, и свакако да не планирамо да се задржимо само на Карате До-у.

Може ли нека бета верзија да се и ми опробамо?
-
Желимо да обавестимо ваше читаоце да је игра у Бета верзији и да свако ко користи Android OS може је бесплатно скинути са Google Play Store-a, на следећем линку

 

 

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
3
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

17 + 20

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности