Пејпал заинтересован да брзо пусти и опцију за пријем

// Категорије: ИТ | Магазин |

Највећи онлајн сервис за слање новца и плаћање преко Интернета - Пејпал, заинтересован је да брзо пусти и опцију за пријем новца за грађане Србије, изјавио је данас државни секретар у Министарству трговине и телекомуникација Стефан Лазаревић.

"Пејпал је од априла пустио "send" опцију нашим грађанима. Током маја, наша делегација је била у посети САД и након тога смо имали разговоре са представницима Пејпала који су веома расположени да нашим грађанима пусте и "receive" опцију, али за то морају да разјасне неке недоумице које имају око нашег регулаторног оквира", рекао је Лазаревић.

Министарство трговине и телекоминикација обавља консултације са надлежним институцијама у циљу решавања тих недоумица, како би грађани Србије могли и да добијају новац преко овог онлајн сервиса.


"Иначе, карактеристика компаније Пејпал јесте да када долази у неку земљу прво пусти 'send' опцију, а онда након неког периода и 'receive' опцију", додао је Лазаревић.

Он је у компанији ВИП мобиле, где је посетио студенте на усавршавању, рекао да је Србија на 38. месту на светском нивоу по приступу мобилном широкопојасном интернету.

Широкопојасни Интернет је интернет великих брзина и великог протока. Србија, каже он, је у том домену веома добро котирана, међутим, мора још много тога да се уради да би се достигли неки стандарди ЕУ, рекао је Лазаревић.

"Ту је кључна ствар продаја дигиталне дивиденде, која ће се ослободити након завршетка процеса дигитализације, јер ће се тако омогућити телеком-операторима да примене неке нове технологије, које ће им олакшати да развијају широкопојасни Интернет, а пре свега да покрију рурална подручја која нису покривена, али и да понуде корисницима интернет већег протока и већих брзина", навео је Лазаревић.

Развој Интернета има велики утицај на развој привреде, јер 10 одсто када се повећа број корисника Интернета, како је навео бруто домаћи производ порасте за 1,38 одсто.

Он је казао да цео телекомуникациони сектор има велики утицај на привреду, с обизором да учествује са пет до шест одсто у бруто домаћег производа.

Развој ширкопојасног интернета значиће бољу услугу за грађане, увођење електронске управе и електронског пословања.

Извор: Блиц, Танјуг

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

11 + 8

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности