Besplatne masaže i užine za studente tokom ispitnog roka!

// Kategorije: Naš komentar | Fakultet |

Frka oko kolokvijumske nedelje nas prolazi, dok priča oko ispita tek počinje.

Nezgodno je vreme da budeš student, pogotovo ako si jedan od mnogih koji čitav semestar ništa nisu radili. Čak i ako ste vredno i redovno učili živci su ovih dana tanki. Kako je tek brucošima koji se prvi put susreću sa ovako nečim?

Svima bi prijalo neko opuštanje bez grižnje savesti, neka lepa reč da zameni dosadne priče o tome koliko je ko učio - koja postane standardna po studentskim domovima i čitaonicama širom države. Prosto zvuči kao san tokom ovih januarskih dana. Ali da li zaista mora ostati samo san?

Odavno su poznati negativni efekti stresa po zdravlje čoveka. Stručnjaci širom sveta su to dokazali već. Ustanovili su i da prosečan student dosta propati spremajući ispite. Želeći da stanu tome u kraj i pomognu mladim akademcima, donesena je odluka da se sprovedu značajne mere za poboljšanje standarda studentskog života.

Uprava Fakulteta je izjavila da će po hodnicima biti postavljene stolice za masažu, deljene besplatne čokoladice i organizovani razgovori sa profesionalnim psihoterapeutom kome će se moći doći za savet ili kratko druženje svakog radnog dana između 10 i 18 časova. Da bi koristio ove ugodnosti  potrebno je samo uz sebe imati overen indeks. Jedina začkoljica je što u tom indeksu treba da piše da ste student Unverziteta u Kaliforniji.

Meda je zadovoljan

Ne očajavajte zato, jer na FONu su sprovedene slične mere! Neke od njih su tu prisutne godinama, kao na primer redovno masiranje od strane Studentske službe, vežbanje živaca dok smo čekali hoćemo li u Ginisovu knjigu rekorda (sve je to bila samo tehnika preuzeta iz drevne knjige o meditaciji i produhovljenju kineskog autora De Ki Aros-a), ili jednostavno izaberite neke od prošlogodišnjih tehnika kojim su nas oduševljavali.

Uz ovakve uslove, naše je samo da učimo bezbrižno. Kolege preko okeana i nemaju čemu da se nadaju mnogo, osim možda, poslovima u dosadnoj Silikonskoj dolini gde se svejedno ništa ne radi nego igra stoni tenis po celi dan. Uz životno iskustvo koje mi nosimo samo je nebo granica. Usput saznajemo i da strani fakulteti uopšte nemaju Puškice?! Nezamislivo, znamo.

Nadamo se da da vas ovi potezi Fakulteta hrabre svakodnevno kao i nas. Savetujemo vam da zagrejete stolicu ako već niste i poslušajte savskog galeba Eda Maajku - No sikiriki!

 

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
7
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

2 + 19

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti