Неке од опција WhatsApp-а за које нисте знали

// Категорије: Магазин | ИТ |

Неке ствари вероватно нисте знали о WhatsApp-у:

1. Текст можете подебљати, укосити или подцртати

Како бисте подебљали текст упишите * на почетак и крај речи и кад је пошаљете, вашем контакту она ће бити подебљана. Текст можете послати у укошеном формату тако што ћете на почетак и крај речи уписати доњу црту (_), а за прецртан текст на почетак и крај речи упишите симбол ~.

2. Промените профилну фотографију свог пријатеља

У контактима копирајте број пријатеља чију фотографију желите да промените, преименујте фотографију из галерије у број пријатеља, али избришите плус на почетку. Пренесите фотографију на његову фотографију у WhatsApp-у и остаће таква.

3. Уклоните плаво „штиклирање“

У подешавањима приватности можете „одзначити“ опцију Потврде читања. Након тога нико неће знати да ли сте прочитали поруку, али онда ни ви нећете знати да ли су други прочитали ваше поруке.

4. Преварите плаво „штиклирање“

Ако не желите да укинете потврду о пријему, али желите да прочитате одређену поруку тако да то пошиљалац не сазна, једноставно пребаците мобилни телефон на начин рада у авиону, отворите WhatsApp и прочитајте поруку. Пошиљалац неће знати да сте то учинили док поново нормално не отворите апликацију.

5. Сачувајте своје разговоре

У поставкама разговора идите на „Сигурносна копија разговора“, а тамо можете одредити колико често ће се то обављати или одабрати и сигурносне копије видеа.

6. Слање података с телефона на рачунар

Направите групу на WhatsApp-у, додајте пријатеље, а потом их уклоните како бисте остали сами у групи. Отворите WhatsApp-ову интернет страну и улогујте се скенирањем QR кода. Податке које желите да пошаљете на рачунар пошаљите преко групе. Исто можете урадити и у обрнутом смеру.

7. Поставите различите тонове обавештења за поруке различитих контаката

Одаберите разговор, име и опцију „Прилагођена обавештења“, па изаберите тон звона који желите.

8. Погледајте кад је неко последњи пут био на мрежи, а да он не види ваше податке

Пошаљите поруку тој особи, а потом је обришите с листе контаката. У поставкама приватности налога одаберите да само ваши контакти виде кад сте последњи пут били на мрежи. Пошто ће разговор и даље бити у вашем телефону, моћи ћете да видите кад је та особа последњи пут била на мрежи, али она неће видети исту ствар за вас.

 

извор: b92.net

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
5
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

15 + 3

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности