Пријавите се за 11. Open IT, конференцију која практично учи!

// Категорије: Студентске организације |

Једанаести Open IT одржаће се 12, 13, 14. и 15. маја у сарадњи са Факултетом организационих наука од стране највеће међународне студентске организације AIESEC. Конференција има за циљ да учесницима пружи знање и информације о информационим технологијама, маркетингу, HR-у, business development-у и веб дизајну и помогне им да уграбе прилику која би могла бити њихов наредни велики корак у каријери – пракса у иностранству, пракса у компанији или покретање сопственог бизниса.

Конференција Open IT ће ове године угостити 300 делегата и преко 10 водећих компанија у ИТ-у и сродним областима. Конференција се бави лидерством у информационим технологијама, значајем технологија И иновација за решавање друштвених проблема незапослености, одлива мозгова И апатије код младих. Овом конференцијом желимо да покренемо иницијативу код младих и да им приближимо њихову будућу професију.

 

ТЕМЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Студенти, у зависности од њиховог интересовања и факултетског усмерења, могу да се одлуче за једну од следећих тема којој ће присуствовати на конференцији:

 


КОНЦЕПТ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Концепт пројекта је креиран тако да омогући практично упознавање са информационим технологијама и сродним областима, прилику учесницима да виде како у пракси могу применити своје знање и да добију инспирацију да наставе радити на својим идејама као и које се прилике налазе у њиховом окружењу.

 

Business cafe је замишљен тако да учесници и представници компанија у опуштеној атмосфери разговарати о различитим темама. За сваким столом биће до 10 студената, који ће са особом из компаније причати о задатој теми, а након одређеног времена студенти мењају своје саговорнике и добијају нову тему. На овај начин биће омогућено упознавање и интерактивно комуницирање о актуелним темама данашњице.

Радионице у трајању од 75 минута кроз које ће представници компанија радити у групама од по 40 до 50 студената. Компаније ће имати прилику да изнесу своја искуства, ставове и решења која су се реализовала у пракси. Исто тако, циљ је да се кроз интерактивне радионице студентима омогући да своје теоријско знање повежу са применом у пракси.

Говори који ће се одржати два пута током конференције чији је циљ да инспиришу све учеснике пројекта, дају им мотивацију и пренесу позитивну енергију. Представници компанија и гости говорници ће у оквиру од 30 минута пренети своје искуство, испричати инспиративну причу и дати пример како су појединци и компаније данас дошле до свог пуног потенцијала. 

Company circles представља метод комуницирања студената и представника компанија. У сваком кругу ће се налазити приближно 20 студената и представник компаније, где ће за разговор имати одређени временски период, након чега ће се студенти ротирати. Кроз овај концепт омогућава се директно представљање пословања и начина функционисања сваке компаније.

 


ЗАШТО БАШ ТИ ТРЕБА ДА СЕ УЧЕСТВУЈЕШ НА Open IT-У:
1. Стећи ћеш знања која ће те учинити конкурентим на тржишту рада;
2. Упознаћеш директоре водећих компанија у Србији;
3. Упознаћеш студенте који имају слична интересовања као ти;
4. Добићеш идеју како да покренеш сопствени бизнис;
5. Добићеш прилику да се запослиш или будеш на пракси у нашој или страној компанији.


AIESEC ПРАКСЕ:
На конференцији ћете добити могућност да сазнате које се прилике нашим студентима нуде у иностранству, било то решавање једног од друштвених проблема, рада у стартaпу или глобалној корпорацији у области ИТ-а, маркетинга, људских ресурса, веб дизајна и продаје.

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 125 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

Пројекат је отворен за све студенте Београдског универзитета, а пријаве за једанаести Open IT можете наћи на линку ОВДЕ.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

6 + 20

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности