Пратите уживо пренос лансирања SpaceX-ove ракете

// Категорије: Магазин |

Према ранијим најавама, свемирска компанија SpaceX наставља с покушајима вертикалног слетања своје ракете Falcon 9. Овога пута вертикално приземљење ракете биће изведено (више или мање успешно) на чврстом тлу, у свемирској бази Cape Canaveral на Флориди.

Биће ово прво лансирање Falcona 9 након што је једна таква ракета експлодирала одмах након полетања у јуну ове године. Планирано време полетања је ноћас око 2 сата по средњоевропском времену, за када је заказан и видео пренос путем интернета. Након лансирања, понешто надограђени Falcon 9 требало би да полети у орбиту, те на висини од око 640 километара лансирати 11 комуникацијских сателита компаније Orbcomm (сваки масе око 170 кг).

Након тога требало би започне маневар повратка на напуштену локацију неколико километара удаљену од места полетања, где се очекује вертикално слетање првог степена ове ракете на тло. Овај дeо вероватно неће бити приказан у преносу уживо, но не сумњамо да ће недуго након слетања и тај видео бити објављен – барем је тако било у претходним (неуспешним) покушајима.

Извор: bug.hr

 

EDIT: Лансирање је одгођено за 24 сата (22.12.2015. у 2:33) због већих шанси за успешно слетање.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

6 + 19

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности