Да ли сте знали: Права сврха Солитера, Мина и осталих Microsoft-ових игрица

// Категорије: Магазин | Инфо |

Мислили сте да су Солитер, Мине, Hearts или FreeCell направљене ради забаве? Одаћемо вам велику тајну- цео живот живели сте у заблуди. Ове игрице заправо су направљене са спесифичном сврхом и њихов главни циљ није била забава корисника.

Најстарија Microsoft-ова игра, Солитер, појавила се први пут 1990. године у верзији Windows 3.0 оперативног система. Њен циљ није био да демонстрира да реалан шпил карата више није потребан, већ да омогући кориснику да веома брзо и без много труда савлада контролу мишем. Солитер је требало да кориснике, који су до сада били упознати само са командном линијом, упозна са drag и drop функционалностима миша.

Мине се први пут појављују у верзији Windows 3.1, 1992. године, деценијама након што је оригинална логичка игра заправо изашла (1960-их година). Microsoft-ова верзија је направљена како би навикла корисника на десни и леви клик, као и да би развила брзину и прецизност коришћења миша.

Hearts и FreeCell направљене су из сличних разлога. Прва је настала како би тестирала Microsoft-ову NetDDE технологију и заинтересовала кориснике за комуницирање преко локалне мреже, коришћењем горепоменуте технологије. Друга је тестирала систем за размишљање, уведен као део Win32 пакета, који је омогућавао 32-битним апликацијама да буду покренуте на 16-битном Windows-у.

У Windows 8 верзији, ови игрице нису биле доступне. Постојала је могућност да их корисник скине, али верзија вез реклама није била бесплатна.

Windows 10 нуди једино Солитер, док се остале игрице могу скинути са Windows Store-а.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
6
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

7 + 1

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности