Фоновци трећи на међународном такмичењу у Будимпешти

// Категорије: Факултет |

Студенти Case Study Club-a ФОН-а: Немања Личинић, Ана Јаћимовић, Немања Бошковић и Тамара Митић Јовановић под ментроством проф. др Весне Дамњановић и Иване Илић освојили су треће место на међународном такмичењу у решавању студије случаја Solvers Cup 2017 у Будимпешти у Мађарској. Међународно такмичење одржало се у периоду од 14. до 18. септембра 2017.године. Учествовало је укупно 12 универзитета и 48 студената са три континента.

Студенти су решавали студију случаја 32 сата за компанију NNG, која је лидер у системима за навигацију. Задатак студије случаја односио се на будуће стратегије раста компаније.

Наши студенти су победили у прелименарној рунди тимове: London School of Economics and Politics из Велике Британије, Међународни тим и American University of Beirut из Либана. У финалу такмичења наступали су заједно са Corvinus Универзитетом из Мађарске и Cologne Универзитетом из Немачке. Победник такмичења био је тим Cologne Универзитета из Немачке, друго место припало је домаћинима,  Corvinus Универзитету. Поред њих на такмичењу су учествовали: Imperial College London из Велике Британије, St. Gallen Универзитет из Швајцарске, Calgary Универзитет из Канаде, Babes Bolyai Универзитет из Румуније, Charles Универзитет из Чешке Републике и Innsbruck Универзитет из Аустрије.

Студенти ФОН-а похваљени су за одлично разумевање проблема, предлог иновативних решења, тимску повезаност чланова, припрему за одговоре на питања жирија као и стратешки приступ разумевања индустрије.

Поред руководства ФОН-а, финансијску подршку студентима пружиле су компанија Philip Morris International, као и Влада Републике Србије.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

11 + 2

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности