Направљена маска која контролише снове

// Категорије: Магазин |

Још од настанка времена, одлазак на спавање и сањање је био најпоузданији начин уживања у искуству виртуелне стварности. Једини проблем је што људи немају контролу у различитим ситуацијама у којима се у сновима нађу.

Међутим, нова технологија може да понуди решење за овај проблем, а једна компанија тврди да је направила уређај који омогућава корисницима да постану господари сопствених снова.

Америчка фирма по имену Bitbanger Labs је креирала такозвану “луцидну маску за спавање” која омогућава људима да контролишу сваки аспект својих снова.

“Помислите на љубичасту краву, окренете се и у ћошку собе ће и бити љубичаста крава”, рекао је Томас Пизел, експерт за снове.

“Можете да ходате кроз зидове, па чак и да причате са самим сном”, рекао је Пизел и додао: “Све што можемо да замислимо, можемо и да директно искусимо”.

Маска која се зове Remee у себи садржи шест ЛЕД лампица које нису довољно јаке да пробуде спавача, али омогућавају мозгу да их региструје.

Маска се пали после четири до пет сати када се спавач налази у дубоком сну, а креирана је са намером да омогући људима да побољшају своје снове и да их се боље сећају будући да сами учествују у њиховом стварању.

Извор: Б92

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

0 + 4

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности