Скандалозно! Анонимни ФПН-овац о ФОН-овцима: ''Нерадници, менаџери, продавци магле!''

// Категорије: Наш коментар | Интервју |

Наш познаник, студент ФПН-а пристао је да анонимно одговори на пар питања о нашем ФОНу. Циљ овог интервјуа је био да сазнамо шта један просечан студент Факултета Прекопута Нашег мисли о нама.

(А-Анонимус, П-Пушкице)

П: Поздрав А, која ти прва мисао падне напамет када чујеш реч ФОН?

А: УА НЕРАДНИЦИ МЕНАЏЕРИ ПРОДАВАЊЕ МАГЛЕ СВЕ ЛАКШЕ НЕГО КОД НАС НИШТА СЕ НЕ УЧИ СВИ ДЕСЕТКЕ УА

П: Добро стани, смири се, није ваљда да већина вас има такво мишљење о нама?

А: Већина да, али имамо и ми будуће нераднике. Не кажем да ти људи не уче и да не дају све од себе да остваре што већи просек, али замисли школујеш се четири или пет година, учиш разне глупости од социологије до АБВГДЂЕЖЗИПТа и на крају те запосле у неке новине да пишеш наслове типа ’’Нећете веровати које су боје гаће Новака Ђоковића на јутарњем тренингу!!! (ФОТО+ВИДЕО)’’. Није ни њима лако...

П: Споменуо си просек. Како се борите са чињеницом да и када остварите 60 ЕСПБ поена нисте засигурно на буџету, док о граници од 48 ЕСПБ можете само и да сањате?

А: Не знам ни сам. Учим као коњ. То око 60 ЕСПБ је уствари као неки мит. Ево погледајте на вашем примеру: Имате 48 поена, на буџету сте. Можда вас са буџета отпадне десетак на лошији просек. Није проблем, напишете молбу, одобре вам бар пола школарине и сви срећни. Код нас је нека од генерација имала толико људи који су очистили целу годину да су на крају људи који си имали мало слабији просек од 8,5 извисили за буџет. И сада сви имају то у глави и уче као луди, па онда имамо ситуацију да превише људи очисти годину и нема места за све на буџету. Најновија фора је суфинансирање где не плаћамо школарину, али немамо право на студентски дом и мензу.

П: Па добро, није ни то лоше?

А: Није, али једино ако си из Београда. Замислите Перу Перића који долази из унутрашњости и рачуна на тај дом, учи целе године, очисти све испите и на крају мора родитељима да тражи новац за стан и храну. Не могу ни поштено да му попују што није мало више учио када је очистио целу годину. Будите захвални што имате законско право на буџет и ослобађање градива преко колоквијума док се ми глупирамо и окупирамо факултет тако што играмо Плејстејшн на улазу и пијемо пиво у амфитеатру јер немамо нормалне услове за студирање.

П: Уф. Да ли је можда та неправда која вам се догађа разлог што имате мишљење о нама као нерадницима и продавачима магле?

А: Хм, када тако поставите ствари, можда и да, али да се не лажемо, пун вам је факултет муљатора и људи који се провлаче. Све се то огледа у вашим Мастер студијама где имате, колико сам чуо, више мегаблејача и сингидингија него фоноваца. Да ли је то тачно?

П: Уф, рак рана. Ко овде поставља питања ми или ти?

А: Хехе, па јесам ли политичар или не? Тако су ме учили на факсу.

П: Хвала ти на одговорима и пуно среће у чишћењу године и евентуалног остваривања права на буџет!

А: Хвала вама што сте ме интервјуисали. УА ФОН МЕНАЏЕРИ ПРОДАВАЧИ МА...

П: Добро, добро, у реду је...

Након овог, у неку руку чак и помало потресног интервјуа зауставили смо једног момка са нашег факултета и питали га шта прво помисли када чује ФПН. Одговор је био, цитирамо:

’’Оно прекопута са оним новинаркама добрим кроз шта пролазимо да идемо до кафића? Е журим, затвориће ми се копирница, а сутра имам испит...’’


Не мењајте канал, на правом сте месту...

Niko sa fpn-a ne bi rekao "politicar" nego "politikolog" pod pretpostavkom da zna sta studira.

Објављено: 10.10.2016 10:58 - (StevaNS) - Послато са академске мреже


0
0

Spali smo na to da nas FPNovci prozivaju da smo blejaci? Ha-ha-ha, pa jel ste realni kolege politicari/novinari? Vi se skolujete da ne radite nista i da lazete. Na svim smerovima.


Објављено: 30.06.2015 12:06 - (Tviterapeut)


0
6

Notorna glupost.


Објављено: 30.06.2015 00:26 - (Ako)


0
4

Ono kad ti student POLITICKIH nauka kaze da si prodavac magle...


Објављено: 29.06.2015 20:18 - (HaraldBlutut)


0
17
30
9

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

3 + 4

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности