Studentska stipendija Ministarstva prosvete

20.08.2013 14:34

Studentska stipendija Ministarstva prosvete

Godina studija: 2, 3 i 4

Iznos: 6100 dinara

Dužina primanja: 10 meseci

Uslovi za dobijanje stipendije Ministastva prosvete su položeni svi ispiti iz prethodnih godina studija i prosek ocena najmanje 8,50. Fakultet koji student pohađa treba da ima za osnivača državu Srbiju, što, naravno, FON ima. I takođe, student mora imati prebivalište na teritoriji države Srbije.

Konkurisanje i korišćenje ove stipendije predstavlja logičan korak nakon primanja kredita, s tim što ovde nema uslovljavanja o vraćanju novca. Ali ukoliko se želi nastaviti korišćenje ove stipendije, mora se održati prosek iznad 8,50 i u narednim godinama i redovdno "čistiti" godina. Ukoliko se prosek spusti ispod te granice, prekida se korišćenje stipeije, ali se može opet konkurisati za kredit.

Ukoliko, u narednim godinama studija ne pređete na neku jaču stipendiju koja se isto finansira iz budžeta Republike, možete uživati u ovoj pogodnosti dokle god ispunjavate gore navedene ulove.

Dokumentacija za konkurs se predaje obično tokom celog meseca oktobra tekuće godine (ipak proverite tačan datum kada se objavi konkurs), a obrazac za konurisanje se može kupiti u knjižari "Prosvetni pregled", Dečanska 6, Beograd. Dokument oproseku primanja po članu porodice treba overiti u opštini gde živite, a sve ostalo možete popuniti sami i predati na šalteru 3 na FON-u.

link: http://www.mp.gov.rs/page.php?page=83