SNS u promotivnom videu zloupotrebio studente i logo FON-a, Fakultet se ograđuje

// Kategorije: Naš komentar | Fakultet | Info |

U promotivnom videu objavljenom, a ubzro i obrisanom sa zvaničnog Instagram naloga SNS-a, pojavljuju se kadrovi u kojima se vide lica studenata, zatim kadrovi IRC-a, učionice, biblioteke ali i zgrade FON-a sa jasno vidljivim logoom. Za kadrove u kojima se pojavljuju studenti se jasno može zaključiti da su preuzeti, odnosno da studenti nisu samoinicijativno učestvovali u snimanju ovog spota. 

Naratorka Anastasija Dimitrijević, koja nas vodi kroz promotivni video, predstavlja se kao studentkinja četvrte godine FON-a. Kroz svoj govor, ona između ostalog iskazuje zahvalnost Vladi R. Srbije i za nove prostorije i novu zgradu, ali se ovaj video objavljuje na stranici vladajuće stranke. Podsetimo, novac za izgradnju nove zgrade obezbeđen je iz kredita Evropske investicione banke. 

FON se oglasio zvaničnim saopštenjem kog prenosimo u celini: 

"Povodom objavljivanja promotivnog spota političke partije u kojem se koristi ime i obeležja Fakulteta kroz prikazivanje objekta, prostorija i studenata Fakulteta, saopštavamo da FON nije ni na koji način učestovao u kreiranju ovog sadržaja.

Uprava Fakulteta i Služba za odnose s javnošću nisu dobili zahtev za snimanje ovog spota, te Fakultet nikom nije dao dozvolu za snimanje u prostorijama Fakulteta, niti odobrio korišćenje imena i obeležja Fakulteta za iste svrhe. Fakultet ne podržava korišćenje akademskih institucija u političke svrhe i izražava žaljenje što su se naši studenti i Fakultet našli u ovoj situaciji.

Uprava Fakulteta je već preduzela korake za uklanjanje pomenutog video sadržaja sa interneta. Takođe, u toku je razmatranje odgovornosti, u skladu sa propisima Fakulteta i Univerziteta u Beogradu." 

Pored Fakulteta, na Twitter nalogu se oglasio i docent Jovan Krivokapić.

Oglasio se i docent Jovan Krivokapić.

Na kraju zaključujemo da biti daljinac nekada i nije tako loše. Bar ste sigurni da nećete biti u promotivnom videu, osim ako ne jurite da ugrabite nečije mesto na vežbama.

Ne menjajte kanal, na pravom ste mestu!

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
7
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

13 + 7

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti