Prilika za mlade da dođu do prvog zaposlenja

// Kategorije: Biz | Info | Prakse i zaposlenje | Četvrta godina |

HR konferencija "Originalni razgovori" na kojoj će više od 250 mladih imati priliku da se upozna sa procesom intervjua za posao ili nađe prvo zaposlenje biće održana 24. februara, treću godinu za redom, u Crowne Plazi u Beogradu. Na ovogodišnjoj konferenciji, koju organizuju magazin Original i Fondacija Novak Đoković, razgovore sa mladima vodiće menadžeri ljudskih resursa iz više od 45 kompanija. Svaki prijavljeni kandidat dobiće priliku da razgovara sa predstavnikom one kompanije za čiju delatnost je zainteresovan. Prijave su otvorene na sajtu www.originalmagazin.com i trajaće do popunjavanja mesta.

Simulacije razgovora za posao namenjene su mladim ljudima između 22 i 33 godina, studentima završnih i master studija i onima koji se pripremaju za početak poslovne karijere. U okviru oglasa za traženu poziciju, svaka kompanija će naglasiti za kojim poslovnim profilima ima potrebu i šta od kvalifikacija je potrebno da ispunjava kandidat. Simulacija intervjua sastojaće se iz stručne analize nastupa učesnika, preporuke za unapređenje komunikacionih i prezentacionih veština na intervjuima za posao, a svi učesnici će ući i u bazu kandidata za zaposlenje.

„Osim većeg broja kompanija koje će se ove godine naći na konferenciji, za studente iz unutrašnjosti Srbije uvedena i mogućnost intervjuisanja putem Skajpa koji postaje sve češći oblik intervjuisanja kandidata od strane poslodavaca“, saopšteno je iz Fondacije Novak Đoković.

Pored panel diskusija i predavanja stručnjaka sa bogatim iskustvom, koji su rezervisani za prepodnevni program, među novitetima ovogodišnjih "Originalnih razgovora" biće i dodatni paralelni sadržaji tokom celog dana trajanja konferencije.

U "Experience zoni" svi prisutni će imati mogućnost da vežbaju koncentraciju, opuštanje i meditaciju koja će im olakšati budući razgovor za posao. Savete kako se obući za poslovne razgovore i sastanke, literaturu koja im može pomoći u procesu pripreme za intervjue za posao i još mnogo drugih stvari koje će im olakšati prve dane poslovne karijere, moći će da dobiju u „Edukativnoj zoni“. Svi zainteresovani za jutarnji program mogu se prijaviti OVDE.

Partneri ovogodišnje konferencije su Novak Đoković Fondacija, Direct Media, Voda Voda, SBB, Crowne Plaza BeogradGlam Up koji će takođe biti uključeni i u simulacije razgovora za posao. Među ostalim kompanijama čiji će HR menadžeri intervjuisati prijavljene kandidate su i Ringier Axel Springer, New Media Team, Adecco, Air Serbia, Atlantic Grupa, Atria Group, Coca-Cola HBC Srbija, Consulteer, Continental, Delhaize Serbia, Deloitte, Delta Holding DOO, eFront, Elektromontaža Kraljevo, Energoprojekt Hidroinženjering a. d. , Enetel Solutions, Ernst & Young, Generali Osiguranje Srbija, Hemofarm AD, Henkel Srbija d.o.o., Hilton Beograd, Holycode, IKEA, JYSK, L’Oréal Balkan, Manpower Group, MediGroup, Nelt Grupa, NIS, Nordeus, PharmaSwiss, Roaming Group, Sitel, Tarkett, Telenor d.o.o.., Transfera, Unicef, Vip mobile.

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
0
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

10 + 17

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti