Студентска стипендија Министарства просвете

20.08.2013 14:34

Студентска стипендија Министарства просвете

Година студија: 2, 3 и 4

Износ: 6100 динара

Дужина примања: 10 месеци

Услови за добијање стипендије Министаства просвете су положени сви испити из претходних година студија и просек оцена најмање 8,50. Факултет који студент похађа треба да има за оснивача државу Србију, што, наравно, ФОН има. И такође, студент мора имати пребивалиште на територији државе Србије.

Конкурисање и коришћење ове стипендије представља логичан корак након примања кредита, с тим што овде нема условљавања о враћању новца. Али уколико се жели наставити коришћење ове стипендије, мора се одржати просек изнад 8,50 и у наредним годинама и редовдно "чистити" година. Уколико се просек спусти испод те границе, прекида се коришћење стипеије, али се може опет конкурисати за кредит.

Уколико, у наредним годинама студија не пређете на неку јачу стипендију која се исто финансира из буџета Републике, можете уживати у овој погодности докле год испуњавате горе наведене улове.

Документација за конкурс се предаје обично током целог месеца октобра текуће године (ипак проверите тачан датум када се објави конкурс), а образац за конурисање се може купити у књижари "Просветни преглед", Дечанска 6, Београд. Документ опросеку примања по члану породице треба оверити у општини где живите, а све остало можете попунити сами и предати на шалтеру 3 на ФОН-у.

линк: http://www.mp.gov.rs/page.php?page=83