Кишобран организација

18.10.2014 18:23

Кишобран је организација која се бави промоцијом независне културе и уметности.

То звучи баш рогобатно, зар не? Заправо ми смо група добрих другара која од 2008. организује журке индие и алтернативне музике, експериментише са вј-ингом и фотографијом, организује концерте и промовише арт пројекте који нам се допадају.

Кишобран журка нам је омогућила да упознамо доста нових талентованих другара, да гостујемо на већини фестивала у региону и да се бавимо још неким стварима које су блиско везани за музику коју волимо.

Тако је настала ВЈ заједница. Три године смо резиденти Маин Стаге-а ЕXИТ-а, имамо и сталну сарадњу са Марком Настићем, редовни смо на журкама са иностраним ДЈ-евима које организује КОЗМИК колектив. А поред свега тога главни фокус нам је увек био на нашим журкама где се трудимо да представимо све оно ново са чиме експериментишемо из сфере визуелних уметности.

Сваког четвртка уређујемо Заокрет: неспретни мали тест полигон за различите идеје на коме се окупљају другари и који некако увек испадане супер. Зими смо у бифеу Вентил а лети у башти КЦ Град-а.

Наша топ десет годишња листа је такође ушла у своју пету годину постојања. Сваке године све се више људи придружује избору песме која је на њих оставила највећи утисак.
Претходних пар година уређивали смо интернет радио серију коју смо звали Ситцом. И даље су све епизоде доступне на миxцлоуд-у. Сада нам је сваког уторка кућа Радио Б92 где од 22х до поноћи бирамо музику и ћаскамо са другарима.

Ако желите да нас питате нешто или само желите да нам кажете здраво слободно пустите пар редова на [email protected].

Посетите нас на kisobran.org.