Top 10 programerskih izgovora i njihova objašnjenja

// Kategorije: Naš komentar | Magazin | Zabava |

Sigurno ste se susreli sa programerima do sada, čudnim ljudima koji čine ceo svet da se okreće. Ili ste jedan od njih, u tom slučaju, nastavi sa okretanjem sveta. A da li ste znali da postoji lista najčešće korišćenih izgovora kada im kod ne radi?

10. „Radilo je juče.“

Najčešće korišćen izgovor. Skoro pa niko ne veruje.

9. „Čudno, ne bi trebao to da radi.“

U većini slučajeva ovo je prihvatljivo opravdanje. Ljudi i računari su razni, kao što nas uče Deki Simić i Gordana Jakić eks Matić eks Mitić.

8. „Mora da je do hardvera.“

Videti prethodno opravdanje.

7. „Ha! Kompresor ti je ispao iz levog registra i prouzrokovao povećanje napona od jednog elektron-volta u šejderu!“

Izmišljanje stvari je uvek korisno kada hoćete da kupite vreme. Ako čujete ovo od programera, dajte mu kafe i još sedam dana.

6. „Nije moje.“

Šta ste očekivali kada ste dali programeru da popravlja kod koji je neko napisao pre 12 godina pod uticajem ekstazija? Čudo?

5. „Pokušaj da ga restartuješ.“

Možda proradi, možda ne. U najgorem slučaju, restartovanjem računara dajete dovoljno vremena programeru da pobegne pre nego što ga zaključate u podrum.

4. „Kako je to uopšte moguće?“

Dešava se češće nego što smemo da priznamo, a još češće se dešava da program proradi baš kada ga ispitujemo za greške.

3. „Pogrešno ga koristiš, ima sve da nas pošalješ u orbitu!“

Korisnici ne znaju šta žele, ali znaju da žele da pritisnu veliko crveno dugme na kome piše NE PRITISKAJ. Često je to dugme tu iz dekorativnih namena, ali kad nije, uvek se okrivi programer.

2. „Nisam na ovome radio mesecima.“

Programeri su često zaboravni između silnih prečica koje moraju da zapamte, kafe koju moraju da skuvaju i osnovnih fizioloških potreba koje trebaju da ispune. Dajte im malo vremena da se podsete pre nego što krenete da upirete prstom.

1. „Radi kod mene.“

Opravdanje koje izvlači iz 100% slučajeva, nebitno da li je programerova krivica ili ne. Magične reči koje ne smeju da se govore previše često, inače neće raditi ni kod tebe.

 

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
29
1

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

1 + 4

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti