Komemorativna sednica posvećena prof. dr Nevenki Žarkić-Joksimović

// Kategorije: Info | Fakultet |

Komemorativna sednica u čast preminule profesorke Nevenke Žarkić-Joksimović biće održana u ponedeljak, 07. marta 2022. godine, u 13.00 sati u amfiteatru B103.

Prof. dr Nevenka Žarkić Joksimović ostavila je nemerljiv trag u akademskoj i poslovnoj zajednici Srbije i regiona, a posebno na svom matičnom fakultetu, našem FON-u.

Fakultet organizacionih nauka je razvijala, zajedno sa svojim kolegama, prvo kao doktorant i asistent na FON-u, zatim kao profesor i prodekan. Konačno, kao dekan u tri mandata, postavila je temelje za ono što je FON danas – jedna od najboljih visokoobrazovnih akademskih institucija u oblasti menadžmenta i organizacije i informacionih sistema i tehnologija u regionu.

Prof. dr Nevenka Žarkić Joksimović je rođena 1953. godine u Beogradu. O njenim visokim akademskim postignućima svedoče čak dve diplome Univerziteta u Beogradu – diploma Ekonomskog fakulteta i diploma Fakulteta političkih nauka, na kojem je kasnije i magistrirala.

Od 1996. godine profesorka Nevenka Žarkić Joksimović je bila redovni profesor na Fakultetu organizacionih nauka i jedan od najistaknutijih stručnjaka u naučnoj oblasti finansijski menadžment, računovodstvo i revizija. Na našem fakultetu je osnovala, i sa svojim saradnicima razvijala, brojne predmete, koji se i danas uspešno realizuju, a među kojima su: Finansijski menadžment, Računovodstvo, Upravljačko računovodstvo, Vrednovanje preduzeća i Finansijska analiza prodaje. Autor je više desetina udžbenika koji se koriste kao obavezna literatura u izvođenju nastave na svim nivoima studija na Fakultetu. Aktivno se bavila naučno-istraživačkim radom i publikovanjem naučnih radova. Rukovodila je i učestvovala na brojnim međunarodnim i nacionalnim naučnim i stručnim projektima.

Bila je posvećena razvoju naučnog i stručnog podmlatka u oblasti finansijskog menadžmenta, računovodstva i revizije predsedavanjem i članstvom u brojnim komisijama za izbor nastavnika i saradnika na Fakultetu. U svojstvu mentora, vodila je izradu i odbranu više od 20 doktorskih disertacija. Osim na matičnoj instituciji, bila je i član velikog broja komisija doktorskih disertacija na fakultetima Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu, a i šire.

Kao jedan od najvećih stručnjaka za finansije u našoj zemlji, prof. dr Nevenka Žarkić-Joksimović je bila dugogodišnji član Upravnog odbora  “ Banca Intesa“ a.d. Beograd i prorektor za finansije Univerziteta u Beogradu.

Samo neke od mnogobrojnih nagrada i priznanja koje je dobila su: Povelja Miša Anastasijević – Naj žena Srbije i Priznanje opštine Voždovac – Najuspešnija žena.

izvor: fon.bg.ac.rs

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
0
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

11 + 10

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti