Прво програмерско такмичење које се бави вештачком интелигенцијом- AIBG Belgrade

// Категорије: Вести | Студентске организације | ИТ | Инфо |

У организацији Удружења студената технике Европе, БЕСТ Београд, први пут ће се ове године организовати програмерско такмичење које се бави вештачком интелигенцијом AIBG (Artificial Inetlligence BattleGround). Такмичење је намењено свим студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета Србије, с циљем да употпуне и покажу своје знање из области вештачке интелигенције. Увидевши значај и корисност овог такмичења, БЕСТ Београд је одлучио да ово такмичење, које се већ четири године за редом одржава у Загребу, доведе и у Србију.

Задатак такмичења је да за 20 сати сваки тим креира свог интелигентног агента на основу задате игрице. Након истека времена које је предвиђено за програмирање, насумично се формирају четири групе, након чега следи групна фаза такмичења. Најбољи тимови након међусобних борби из сваке групе пролазе у следећу фазу такмичења. Елиминациони део (нок- оут фаза) започиње остајањем четири најбоља тима, која се у даљем току такмичења боре за прво место. За тимове који освоје прва три места обезбеђене су вредне новчане награде.

Током такмичења, студенти ће имати прилике и да се упознају са представницима компанија ˝Телеком Србија˝ и ˝НЦР˝, који су златни покровитељи овогодишњег АИБГ-а.

“Велико нам је задовољство што се један овакав пројекат одржава први пут у Србији. Сматрам да је ово сјајна прилика за све наше студенте да кроз једно изузетно тамичење покажу своје знање, креативност и тимски дух. Надамо се великом одазиву студената, јер овај пројекат пружа велику могуцност да на креативан начин испоље своје до сада стечено знање и да поред тога чак и науче нешто ново. Циљ такмичења није победити већ учествовати јер сматрам да свако ко буде учествовао у њему добија много.” - каже Драгана Шиндић, Главни организатор такмичења.

За такмичење, које ће се одржати 7. и 8. децембра у Научно-технолошком парку, биће изабрано 12 тимова од 3 до 4 члана, као и појединци од којих ће касније бити формирани тимови.

Сви заинтересовани студенти се за такмичење могу пријавити од 5. до 30. новембра на сајту такмичења https://aibg.best.rs/ , на коме се могу и детаљније информисати о овом такмичењу.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

8 + 6

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности