Besplatne radionice programiranja za decu

// Kategorije: Magazin |

Jeste li znali da su organizovane besplatne radionice programiranja za decu i da je u toku prijavljivanje za njihovo pohađanje?

Počelo je prijavljivanje za besplatne radionice, čiji je cilj upoznavanje dece sa osnovama kompjuterskog programiranja i kreativnog razmišljanja putem pravljenja video igara i mobilnih aplikacija, po metodama razvijenim na američkom MIT institutu za tehnologiju.

Kako deca mogu sama napravitiI video igru ili mobilnu aplikaciju? Na koji način igranje igrica pretvoriti u osnovu za dalji mentalni i profesionalni razvoj dece?

Program će sadržati dve radionice prilagođene deci od 7 do 14 godina i svi polaznici će dobiti diplomu. Radionici će prisustvovati i roditelji, koji će imati priliku da od predstavnika Kliker centra i Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i može li se problem, kao što je predugo sedenje za računarima i igranje video igrica, pretvoriti u korisnu osnovu za njihov dalji razvoj.

Prijavljivanje se obavlja na sajtu , a broj mesta je ograničen. Na radionicama će učestvovati i deca iz Svratišta za decu ulice. Na ovaj način Kliker centar pomaže i deci iz najugroženijih kategorija da se zainteresuju za programiranje i potencijalno iskoriste šansu kada 2020. godine u Evropi, po procenama Evropske komisije, bude nedostajalo 800.000 IT stručnjaka.

 

Ne menjajte kanal, na pravom ste mastu!

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
0
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

3 + 18

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti