Gostovanje Alena Badjua

// Kategorije: Dom kulture Studentski grad |

Edicija Jugoslavija, u saradnji sa Studenskim Kulturnim centrom (Novi Sad) i Domom Kulture Studentski grad (Novi Beograd), sa velikim zadovoljstvom najavljuje gostovanje Alena Badjua (Alain Badiou), francuskog filozofa i jednog od najznačajnijih mislilaca današnjice. Badjuova prva poseta Beogradu i Novom Sadu biće obeležena serijom predavanja i razgovora sa publikom.

 

Program gostovanja:

 

- 12. januara, od 18 časova - predavanje „Živi prezent i politički subjekt“, velika sala Doma Kulture Studentski grad, Beograd. Nakon predavanja sledi podijum-diskusija sa Badjuom (u organizaciji Edicije Jugoslavija), kao i razgovor sa publikom;

- 13. januara, od 19 časova - projekcija filma „Kineskinja“ (La Chinoise, Jean-Luc Godard, 1967.), Badjuov razgovor o Žan-Lik Godaru, velika sala Doma Kulture Studentski Grad.

Beograd;

- 14. januara, u 19 časova - razgovor o „Obaveznom pozorištu” (teze iz njegove

knjige „Rapsodija za teatar“ (Rhapsodie pour le theatre), Novosadsko pozorište. Novi Sad.

 

Prva dva susreta vodiće se na engleskom jeziku, dok će poslednje, novosadsko, biti organizovano uz simultani prevod. Ulaz slobodan.

 

Alen Badju (Alain Badiou), filozof, matematičar, romansijer, dramaturg, osnivač Instituta za hilosophie française contemporaine, profesor na Ecole Normale Superieure u Parizu, jedan je od najproduktivnijih i najuticajnijih mislilaca današnjice. U svom povratku na platonistički pojam Istine, Badju u centar svog filozofskog sistema smešta četiri procedure istine koje filozofija prepoznaje kao univerzalne i večne: matematiku, umetnost, ljubav i politiku.

 

Više o gostovanju na sajtu Edicije Jugoslavija.

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
1
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

1 + 5

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti