Топ 10 World Cup 2014 реклама

// Категорије: Спорт | Магазин |

Данас почиње Светско првенство у Бразилу. Највећи празник фудбала на свету биће пропраћен и великим бројем пропагандних порука које су познати и мање познати светски брендови припремили како би скренули пажњу на себе током наредних месец дана фудбалског карневала. 

Пушкице вам доносе избор од 10 реклама које су по нашем мишљењу најбоље. Такође позивамо вас да гласате за неку од ових реклама у нашој анкети која ће трајати до краја Светског првенства. 

Па да кренемо:

10. TyC Sports - "Jogo Bendito"

Овај аргентински спортски канал искористио је говор Папе Фрање на Светском дану младих у Рио де Жанеиру и "на кварно" то представио као говор подршке Аргентинском националном тиму. 

9. Dr. Dre Beats - The Game before the game

Реклама за познату марку слушалица коју је недавно купио Епл. Приказује фудбалере међу којима Нејмара, Бакарија Сању, Фабрегаса, Суареза, Гецеа и друге који се припремају да изађу на терен, као и "навијаче" међу којима се појављују ЛеБрон Џејмс, Ники Минаж, Серена Вилијамс, Тјери Анри и други који се на свој начин спремају за почетак утакмице. Уз добар избор музике, одлична реклама. 

8. NIKE - Winner Stays

Партија фудбала на малом терену током које деца на терену себе виде као највеће звезде данашњице, а терен се претвара у велики стадион пун навијача међу којима се појављује и Мајкл Џордан. 

7. Там - Бразилска авио компанија

Тиаго Силва покушава да напусти Париз и стигне у Бразил на првенство. Исто то покушавају Марсело из Мадрида и Давид Луиз из Лондона, али локалци их препознају и покушавају да их спрече. На крају ипак успевају да се укрцају на Там авион и да крену пут Бразила. 

6. SUN - #DoUsPride

Британски таблоид Сан направио је мотивациону рекламу као подршку Енглеској репрезентацији на Светском првенству. Неколико десетина људи који главом додају лопту једни другима у низу, док су им на леђима исписане речи "навијачке песме". Оригиналан вид караока. Обратите пажњу.

5. KIA - Football vs Futbol

Адриана Лима објашњава играчима Америчког фудбала шта је заправо фудбал. Наравно када Адриана Лима нешто каже, мушкарци слушају (и гледају). Снимљено је још неколико сличних реклама које можете пронаћи у препорученим снимцима након ове рекламе. 

4. Адидас - Фудбал у кући 

Бекам, Зидан, Лукас Моура и Бејл одустају од видео игрице и почињу да играју фудбал заправо. У кући. Штета је неминовна.

3. Banco de Chille - Apoyo Selección camino al Mundial

Да ли се сећате чилеанских рудара који су били затрпани у руднику 70 дана? Они сада у реклами Банке Чилеа подржавају репрезентацију на Светском првенству. Чиле се налази у групи смрти са Холандијом, Шпанијом и Аустралијом, али они не верују у групу смрти јер су смрт већ победили. Уколико не разумете Шпански, укључите превод на плејеру.

 2. NIKE - The Last Game

Фудбалере су заменили клонови. Фудбал више није занимљив и нема више публике. Фудбалери изазивају клонове на последњу утакмицу и  победник односи све. 
Сјајан анимирани кратки филм у коме су представљени играчи попут Кристијана Роналда, Нејмара, Рунија, Инијесте и других. 

1. Coca Cola - One World, One Game - Everyone's invited

Кока Кола је традиционално везана за фудбалске догађаје и у маркетиншком смислу раде сјајан посао, па не чуди што се на овој листи налазе на првом месту. 
Наиме Кока Кола је позвала мале клубове из сиромашних делова света да посете Светско првенство. Под слоганом World's Cup на терену бразилске Маракане нашли су се тимови из изолованих делова Амазоније, из града Рамале у Палестини, јапанског града Отсуши уништеног у цунамију пре неколико година.

Уколико пронађете још неку занимљиву рекламу везану за Светско првенство радо ћемо је додати на листу. 

Желимо вам да уживате у Светском првенству, али и да то не утиче (превише) на ваше обавезе на факултету.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
10
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

1 + 9

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности