Novi format fotografija – u 360 stepeni – od sada i na Fejsu!

// Kategorije: IT | Magazin |

Društvena mreža Facebook konačno je omogućila svim svojim korisnicima nove, zanimljive opcije koje su vezane za objavljivanje fotografija.

U pitanju je poseban “format” fotografija – odnosno fotografija u 360 stepeni, koje će se raspoznavati po ikonici kompasa koji će biti smeštena u gornjem desnom uglu slike.

Od sada svi korisnici Facebook-a imaju mogućnost da objavljuju fotografije u 360 stepeni – direktno na News Feed (početnu stranu).

Kada bilo koji korisnik zabeleži panoramu ili fotografiju u 360 stepeni kamerom na svom pametnom telefonu – ili nekom drugom aplikacijom, ona može biti direktno objavljena na Facebook.

Ove fotografije biće vidljive svim korisnicima, bez obzira na to da li koriste desktop verziju Facebook-a ili aplikaciju na pametnim telefonima.

Kako se gleda fotografija u 360 stepeni?

Kako bi bile prepoznatljive, ove fotografije će biti obeležene malom ikonicom kompasa, a da bi se pregledale – potrebno je kliknuti na njih i pomerati miš – ako je gledate preko računara, a ako je gledate preko mobilnog telefona – dovoljno je kliknuti na nju i pomerati pametni telefon.

Pogledajte kako nastaju i izgledaju fotografije u 360 stepeni:

 

izvor: fakulteti.edukacija.rs

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
1
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

15 + 6

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti