WhatsApp od sada potpuno besplatan

// Kategorije: Magazin | IT | Info |

Na danas održanoj DLD konferenciji u Minhenu, CEO WhatsApp servisa koji je u vlasništvu Facebooka je napravio nekoliko objava o tome kako messaging servis planira da radi u budućnosti i na koji način želi da se razvija pogotvo sada kada se priližava broju od milijardu korisnika.

Naime, kompanija planira da prestane sa godišnjom pretplatom od 0.99$ za korišnjenje njihove aplikacije, i počeće sa testiranjem komercijalnijih usluga – pogotovo B2C za kompanije koje žele da komuniciraju sa svojim mušterijama i klijentima.

B2C je u test fazi, a izvršni direktor WhatsApp-a Jan Koum je najavio da ova funkcija u fokusu ima velike kompanije, kao što je Banka Amerike.

Godišnja pretplata, koju su korisnici plaćali nakon jedne godine besplatnog korišćenja aplikacije, će biti ukinuta od danas, a kompanija će naći alternativne načine za zaradu koji neće uključivati oglase. Ako se sećate, kada je Facebook kupio WhatsApp za 19 milijardi dolara pre dve godine, obe kompanije su i tada bile protiv stavljanja reklama u WhatsApp i deljenje podataka o korisnicima u komercijalne svrhe.

Razlog za ukidanje pretplate je želja da se nađe drugi model za prikupljanje prihoda, a i potreba da se ostane konkurentan na tržištu jer druge slične aplikacije – Messenger, WeChat, Line, Viber – nude iste usluge, ako ne i više, i to potpuno besplatno.

Izvor: smitmagazin.com

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
2
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

7 + 2

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti