Apple predstavlja novi mali iPhone

// Kategorije: IT | Magazin |

Apple bi danas trebalo da predstavi novi iPhone koji će biti manji i povoljniji, ali i sa velikim teretom uspeha. Njime će kompanija ciljati na nova tržišta zemalja u razvoju i Kinu, kako bi opet podstakla prodajne trendove.

Novi telefon takođe bi trebalo da „zakrpi rupu“ koja je ostala nakon što su predstavljeni veći uređaji s ekranima od 4,7 i 5,5 inča.

Očekuje se da će telefon s ekranom od 4 inča nuditi performanse na nivou iPhone-a 6S uz A9 procesor, a zvaće se najverovatnije iPhone SE. Imaće i Touch ID senzor, ali ne i 3D Touch.

Podaci od prošle jeseni ukazuju na to da 20 odsto Apple-ovih korisnika i dalje koristi iPhone 4S ili starije modele, a Apple bi mogao ciljati upravo na ovu grupu korisnika, koji su odgađali kupovinu većeg telefona. Naravno, ovo neće biti baš najjeftiniji smartfon, ali bi takođe trebalo da podstakne i pad cena starijih iPhone-a, poput modela 5S.

Međutim, upravo zbog cene se čini da je ovo veliki rizik za Apple, jer su brojni Android uređaji znatno jeftiniji, a na tržištima zemalja u razvoju su već u velikoj meri prisutni i povoljniji telefoni s većim ekranima, piše Rojters.

Predstavljanje telefona moći ćete da pratite na Apple-ovim zvaničnim stranicama. Veruje se da će Apple proširiti i liniju tableta novim iPad Pro modelom, a Apple Watch bi trebalo da dobije nove dodatke.

 

izvor: b92.net

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
1
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

16 + 10

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti