''EBEC'' Београд - пробуди креативност

// Категорије: Вести | Забава |

Десето, јубиларно ''EBEC'' такмичење!

У четвртак, 09. марта, одржаће се прва рунда највећег европског инжењерског такмичења - ''EBEC'' Београд - у оквиру београдских дана инжењера. Такмичење ће трајати до 13. марта, у згради Машинског факултета у Београду. Удружење студената технике - ''BEST'' Београд десету годину за редом, подстиче будуће инжењере на критичко мишљење и решавање инжењерских проблема кроз ово такмичење.

''EBEC'' Београд (енг. European BEST Engineering Competition) је пројекат намењен студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду. Учешћем на локалној рунди овог такмичења студенти ће се надметати у две категорије – Тимском дизајну и Студији случаја.

Тим дизајн (Team Design) представља најкреативнију врсту такмичења у којој студенти решавају одређени инжењерски проблем конструисањем справе која врши задату функцију попут дизалице, катапулта или музичког инструмента. На овај начин студенти ће имати прилику да покажу своје знање, искажу креативност, способност за рад у тиму као и многе друге особине које красе младог инжењера.
Студенти се такмиче у тимовима од по четири особе.

Студија случаја (Case Study) омогућава студентима да кроз решавање и презентовање решења одређеног техничког или техничко-менаџерског проблема усаврше своје вештине, користећи се претходним искутвом и стеченим знањем.
Тимови се састоје од по четири учесника.

Победници на локалном нивоу, квалификоваће се за учешће на регионалном EBEC Balkan такмичењу (eng. Balkan Regional Engineering Competition). Потом, победници овог нивоа одлазе на Европско инжењерско такмичење које ће се ове године одржати у Брну.

За више информација о догађају и начину пријављивања посетите сајт www.ebec.BEST.rs

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

1 + 8

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности