''EBEC'' Beograd - probudi kreativnost

// Kategorije: Vesti | Zabava |

Deseto, jubilarno ''EBEC'' takmičenje!

U četvrtak, 09. marta, održaće se prva runda najvećeg evropskog inženjerskog takmičenja - ''EBEC'' Beograd - u okviru beogradskih dana inženjera. Takmičenje će trajati do 13. marta, u zgradi Mašinskog fakulteta u Beogradu. Udruženje studenata tehnike - ''BEST'' Beograd desetu godinu za redom, podstiče buduće inženjere na kritičko mišljenje i rešavanje inženjerskih problema kroz ovo takmičenje.

''EBEC'' Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) je projekat namenjen studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Učešćem na lokalnoj rundi ovog takmičenja studenti će se nadmetati u dve kategorije – Timskom dizajnu i Studiji slučaja.

Tim dizajn (Team Design) predstavlja najkreativniju vrstu takmičenja u kojoj studenti rešavaju određeni inženjerski problem konstruisanjem sprave koja vrši zadatu funkciju poput dizalice, katapulta ili muzičkog instrumenta. Na ovaj način studenti će imati priliku da pokažu svoje znanje, iskažu kreativnost, sposobnost za rad u timu kao i mnoge druge osobine koje krase mladog inženjera.
Studenti se takmiče u timovima od po četiri osobe.

Studija slučaja (Case Study) omogućava studentima da kroz rešavanje i prezentovanje rešenja određenog tehničkog ili tehničko-menadžerskog problema usavrše svoje veštine, koristeći se prethodnim iskutvom i stečenim znanjem.
Timovi se sastoje od po četiri učesnika.

Pobednici na lokalnom nivou, kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (eng. Balkan Regional Engineering Competition). Potom, pobednici ovog nivoa odlaze na Evropsko inženjersko takmičenje koje će se ove godine održati u Brnu.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite sajt www.ebec.BEST.rs

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
1
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

4 + 15

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti