Гараге Фире волуме 6

// Категорије: Забава | Дом културе Студентски град | Вести |

Ново, шесто по реду, издање манифестације Гараге Фире! Цампус Фест 2014 се одржава 1. и 2. јула 2014. на Летњој сцени Дома културе Студентски град.
На овој јединственој музичкој манифестацији, која негује и промовише ауторску, алтернативну роцк & ролл музику коју стварају млади уметници из Србије, земаља бивше Југославије, па и целог света, наступиће: Пластиц Сундаy (Ниш), Дискурз (Ријека), Бурнинг Леаф (Пирот), Чикине бомбоне (Београд).

Пластиц Сундаy наступа 1. јула у 20:30. Бенд је настао је у Нишу 2008. године и стилски се може окарактерисати као гаражни рокенрол са утицајима ноисе звука. Пластиц Сундаy су критичари и редакција веб магазина Попбокс прогласили за најбољи нови бенд у Србији у 2010. Након тога је снимљен први мини албум “Разум тражи разлоге”, а са првим спотом за песму "Негде", бенд долази и до врха Јелен Топ 10 листе. Значајне наступе Пластиц Сундаy имао је на: 44. Гитаријади у Зајечару 2010, 4. Јелен Демо Фесту у Бањалуци 2011, фестивалу Нисомниа у Нишу (2011. и 2013.), Балкан Стреетс фестивалу у Врању, серијалу концерата “Сцена Уживо” у Дому Омладине Београда, затим на Ушћу пре бенда Депецхе Моде, на првом серијалу концерата "Проветравање" у Нишу, "Гарден Роцк" фестивалу у Подгорици итд. Тренутно Пластиц Сундаy ради на свом новом материјалу. Чланови бенда су: Милан Митровић (бубњеви, вокал), Братислав Митровић (гитара), Александра Станковић (бас гитара).

Дискурз наступа 1. јула у 22 часа. Дискурз, оформљен почетком 2006. године, је уверљиво најмлађи ријечки бенд икада, који је потписао дискографски уговор без обзира на бескомпромисан став према музици, друштву и музичкој индустрији. Од самог почетка, кроз базичан пунк до алтер-роцка, креативну и стваралачку енергију, те саму есенцију бенда чини Бојан Бајић на гитари и вокалу, који кроз време мења и прилагођава састав бенда, док данас важан дио бендовске целине и енергије чине Дамир Хумић на бас гитари, Андро Манзони на бубњевима, и гитариста Дино Гргурић. У прошлости је Дискурз позорницу делио са Мудхонеy, наступао на Хартера Фестивалу и Рокај Фесту, који су два од три највећа фестивала у Хрватској, освојио награду Златна Коогла, те био номинован за многе друге музичке награде, као што је Порин, док им је албум првенац проглашен албумом године. О бенду додатно говори чињеница да их је уочила дискографска кућа “Тодо Деструидо” из Теxаса која им је објавила албум у Америци. Бенд је радио и музику за филм, створио је завидан број видеоспотова и одрадио много концерата. До сада Дискурз има повећи број издања: „Дискурз“ (Дискурз Селф-релеасе, 2007.), „У противном“ (Даллас Рецордс, 2009), „Дискурз“ ЕП на винyлу (Тодо Деструидо, 2010), „Нова стварност“ (Даллас Рецордс, 2011), „У раљама“ ЕП (Даллас Рецордс, 2011), сингле „Рендер“ (Дискурз Селф-релеасе, 2012) и актуелан албум „Пулс“ (Даллас Рецордс, 2014).

Бурнинг Леаф наступа 2. јула у 20:30. Бенд је основан су крајем 2011. године и од самог почетка фокус бенда је рад на ауторском материјалу који се може окарактерисати као гроове/слудге метал. Значајни наступи су Мајска гитаријада у Љубичеву 2012, концерт у Софији са бендовима Одд Цреw и О.Х као и свирка у Нишу. Иза себе има два демо издања"Ноде Вол.1" и "Ноде Вол.2". Чланови бенда су: Александар Костић (вокал), Станко Костић (гитара), Ненад Голубовић (гитара), Бобан Васов (бас гитара) и Павле Јовановски (бубњеви).

Чикине бомбоне наступају 2. јула у 22 часа. Овај ПСYЦХОБИЛЛY трио је настао у Београду у пролеће 1998. године. Током тринаест година постојања, Бомбоне су одсвирале близу три стотине свирки у Србији, објавиле четири албума: Фламинг Дyнамите (2000), Цаптаин Црасх (2002), 666.000 Милес он тхе Wронг wаy (2006) и Грандпа Цандyс Еарлy Сидес (2009), појавиле се на већем броју домаћих и страних компилација и остале једна од ретких стабилних појава на српској сајкобили/рокабили сцени. Нови албум бомбона је снимљен крајем просле године у студију Команданта Адама и биће објављен чим буде измиксован.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
2
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

17 + 2

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности