Garage Fire volume 6

// Kategorije: Zabava | Dom kulture Studentski grad | Vesti |

Novo, šesto po redu, izdanje manifestacije Garage Fire! Campus Fest 2014 se održava 1. i 2. jula 2014. na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad.
Na ovoj jedinstvenoj muzičkoj manifestaciji, koja neguje i promoviše autorsku, alternativnu rock & roll muziku koju stvaraju mladi umetnici iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, pa i celog sveta, nastupiće: Plastic Sunday (Niš), Diskurz (Rijeka), Burning Leaf (Pirot), Čikine bombone (Beograd).

Plastic Sunday nastupa 1. jula u 20:30. Bend je nastao je u Nišu 2008. godine i stilski se može okarakterisati kao garažni rokenrol sa uticajima noise zvuka. Plastic Sunday su kritičari i redakcija web magazina Popboks proglasili za najbolji novi bend u Srbiji u 2010. Nakon toga je snimljen prvi mini album “Razum traži razloge”, a sa prvim spotom za pesmu "Negde", bend dolazi i do vrha Jelen Top 10 liste. Značajne nastupe Plastic Sunday imao je na: 44. Gitarijadi u Zaječaru 2010, 4. Jelen Demo Festu u Banjaluci 2011, festivalu Nisomnia u Nišu (2011. i 2013.), Balkan Streets festivalu u Vranju, serijalu koncerata “Scena Uživo” u Domu Omladine Beograda, zatim na Ušću pre benda Depeche Mode, na prvom serijalu koncerata "Provetravanje" u Nišu, "Garden Rock" festivalu u Podgorici itd. Trenutno Plastic Sunday radi na svom novom materijalu. Članovi benda su: Milan Mitrović (bubnjevi, vokal), Bratislav Mitrović (gitara), Aleksandra Stanković (bas gitara).

Diskurz nastupa 1. jula u 22 časa. Diskurz, oformljen početkom 2006. godine, je uverljivo najmlađi riječki bend ikada, koji je potpisao diskografski ugovor bez obzira na beskompromisan stav prema muzici, društvu i muzičkoj industriji. Od samog početka, kroz bazičan punk do alter-rocka, kreativnu i stvaralačku energiju, te samu esenciju benda čini Bojan Bajić na gitari i vokalu, koji kroz vreme menja i prilagođava sastav benda, dok danas važan dio bendovske celine i energije čine Damir Humić na bas gitari, Andro Manzoni na bubnjevima, i gitarista Dino Grgurić. U prošlosti je Diskurz pozornicu delio sa Mudhoney, nastupao na Hartera Festivalu i Rokaj Festu, koji su dva od tri najveća festivala u Hrvatskoj, osvojio nagradu Zlatna Koogla, te bio nominovan za mnoge druge muzičke nagrade, kao što je Porin, dok im je album prvenac proglašen albumom godine. O bendu dodatno govori činjenica da ih je uočila diskografska kuća “Todo Destruido” iz Texasa koja im je objavila album u Americi. Bend je radio i muziku za film, stvorio je zavidan broj videospotova i odradio mnogo koncerata. Do sada Diskurz ima poveći broj izdanja: „Diskurz“ (Diskurz Self-release, 2007.), „U protivnom“ (Dallas Records, 2009), „Diskurz“ EP na vinylu (Todo Destruido, 2010), „Nova stvarnost“ (Dallas Records, 2011), „U raljama“ EP (Dallas Records, 2011), single „Render“ (Diskurz Self-release, 2012) i aktuelan album „Puls“ (Dallas Records, 2014).

Burning Leaf nastupa 2. jula u 20:30. Bend je osnovan su krajem 2011. godine i od samog početka fokus benda je rad na autorskom materijalu koji se može okarakterisati kao groove/sludge metal. Značajni nastupi su Majska gitarijada u Ljubičevu 2012, koncert u Sofiji sa bendovima Odd Crew i O.H kao i svirka u Nišu. Iza sebe ima dva demo izdanja"Node Vol.1" i "Node Vol.2". Članovi benda su: Aleksandar Kostić (vokal), Stanko Kostić (gitara), Nenad Golubović (gitara), Boban Vasov (bas gitara) i Pavle Jovanovski (bubnjevi).

Čikine bombone nastupaju 2. jula u 22 časa. Ovaj PSYCHOBILLY trio je nastao u Beogradu u proleće 1998. godine. Tokom trinaest godina postojanja, Bombone su odsvirale blizu tri stotine svirki u Srbiji, objavile četiri albuma: Flaming Dynamite (2000), Captain Crash (2002), 666.000 Miles on the Wrong way (2006) i Grandpa Candys Early Sides (2009), pojavile se na većem broju domaćih i stranih kompilacija i ostale jedna od retkih stabilnih pojava na srpskoj sajkobili/rokabili sceni. Novi album bombona je snimljen krajem prosle godine u studiju Komandanta Adama i biće objavljen čim bude izmiksovan.

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
2
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

20 + 17

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti