Четрнаести сајам послова и пракси у Београду

// Категорије: Студентске организације | Инфо |

Сајам послова и стручних пракси за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета „JobFair18 — Креирај своју будућност!” одржаће се 5. и 6. новембра 2018. године у Згради техничких факултета у Београду. Организатори Сајма су две студентске, аполитичне и непрофитне организације Истек — Локални комитет Београд и БЕСТ — Локална група Београд које ће представити посетиоцима могућност запослења и развоја професионалних каријера, пружајући им шансу да стечено знање примене у некој од компанија које успешно послују у Србији.

Са циљем да помогну својим колегама, студенти волонтери, четрнаесту годину заредом раде на остваривању визије Сајма — смањење незапослености међу младима и спречавање „одлива мозгова”, са којима се претежно сусрећемо у области техничких наука у нашој земљи. „JobFair” годинама уназад представља везу између образовног система наше државе, компанија као послодаваца и студената.

Сајам посетиоцима, поред каријерног напретка, такође пружа и прилику за лични и професионални развој кроз учешће у многим пропратним садржајима „JobFair”-а.
Студенти и дипломци ће имати шансу да се кроз директан контакт упознају са компанијама из техничко-технолошких и природно-математичких области и тиме стекну увид у тренутну потражњу тржишта као и која су то знања и вештине најпотребније како би се дошло до запослења. Посетиоци ће имати прилику да бесплатно присуствују панел дискусијама и трибинама на актуелне теме које ће држати стручњаци и представници компанија, учествују у разговору за посао и семинару професионалних вештина „LevelUp — Подигни ниво својих вештина”. Такође имаће прилику да учествују у радионици „Case Study” у којој ће учесници решавати проблем дат од стране компаније у реалном времену.

Неке од компанија које ће се студентима и дипломцима пружити прилику за запослење су Microsoft Development Center Serbia, RT-RK, HDL Design House, EMS, Elsys и Avisto, Vip, Asseco, FishingBooker и многе друге.

Организатори се труде да из године у годину јачају национални карактер Сајма, јер је интересовање студената за „JobFair” широм земље све веће. Сајам има пуну подршку Универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу.

За више информација можете посетити страницу Сајма или званичну Facebook страницу.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

1 + 14

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности