Eurobank EFG Školarina

20.08.2013 14:40

Eurobank EFG Školarina

Godina studija: Završna godina osnovnih/integrisanih studija

Iznos: Jednokratna školarina u  iznosu od 1000 evra

Ukoliko ste završna godina studija, i imate jako, jako dobar prosek, najmanje 9,50, angažovani ste u vannastavnim aktivnostima, i dobro poznajete engleski ili neki drugi strani jezik, možete biti kandidat za dobijanje jedne od 50 školarina koliko godišnje dodeli Eurobanka u okviru svog stipendijskog programa.

Eurobank EFG Školarina deo je sveobuhvatnog programa korporativne društvene odgovornosti koji Banka sprovodi u Srbiji pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti." Cilj ovog programa je da nagradi najbolje studente završnih godina studija koji pohađaju državne univerzitete u Srbiji, a samim tim i ulaganje u budućnost naše zemlje.

Kao prilog aplikaciji potrebno je dostaviti biografiju, motivaciono pismo, preporuku od profesora i još jedne osobe koja je pratila vaše školovanje i može da posvedoči o vašoj izuzetnosti :), kao i prosek ocena i sve to treba da bude na engleskom jeziku. Pošto FON ne izdaje prosek ocena na engleskom, moraćete sami prevesti i to dostaviti uz original.

Izbor kandidata za školarinu obavlja nezavisna međunarodna stručna komisija u čijem sastavu se nalaze profesori, stručnjaci nevladinih institucija i priznati profesionalci. Ocenjivanje kandidata vrši se na osnovu postignutih akademskih rezultata, angažovanosti u vannastavnim aktivnostima, liderskog potencijala i društvenog zalaganja, tako da sam prosek, iako glavni preduslov, sam po sebi ne znači ništa ukoliko ste se tokom celog studiranja bavili samo knjigom i ničim više. Prvi korak je slanje aplikacije koja se popunjava kroz aplikacionu formu na sajtu banke (link je dat u samoj aplikaciji). Nakon toga, ako ste dovoljno dobri, bićete pozvani na intervju. Intervju se obavlja pred tročlanom komisijom na engleskom jeziku. Ali nije puno strašno, uglavnom vas pitaju pitanja vezana za ono što ste naveli u biografiji, a spada u gore pomenute vannastavne aktivnosti. Npr. ako ste član neke studentske organizacije, pitaće vas koje su vaše odgovornosti tamo, na kakvim projektima ste radili, koji je cilj tih projekata i sl. Tako da samo budite iskreni prilikom popunjavanja aplikacije i pred intervju malo provežbajte na engleskom jeziku kako biste malo detaljnije opisali to što ste napisali.

Ukoliko postanete korisnik školarine, sasvim pristojna suma od 1000 evra koliko iznosi školarina biće vam uplaćena na lični račun otvoren u Eurobank EFG, a samo proglašenje laureata obavlja se na svečanoj ceremoniji u decembru tekuće godine.

Ukoliko ste već bili jedan od EFG stipendista u prethodnoj godini, više nemate pravo učešća na konkursu.