Еуробанк ЕФГ Школарина

20.08.2013 14:40

Еуробанк ЕФГ Школарина

Година студија: Завршна година основних/интегрисаних студија

Износ: Једнократна школарина у  износу од 1000 евра

Уколико сте завршна година студија, и имате јако, јако добар просек, најмање 9,50, ангажовани сте у ваннаставним активностима, и добро познајете енглески или неки други страни језик, можете бити кандидат за добијање једне од 50 школарина колико годишње додели Еуробанка у оквиру свог стипендијског програма.

Еуробанк ЕФГ Школарина део је свеобухватног програма корпоративне друштвене одговорности који Банка спроводи у Србији под називом „Инвестирамо у европске вредности." Циљ овог програма је да награди најбоље студенте завршних година студија који похађају државне универзитете у Србији, а самим тим и улагање у будућност наше земље.

Као прилог апликацији потребно је доставити биографију, мотивационо писмо, препоруку од професора и још једне особе која је пратила ваше школовање и може да посведочи о вашој изузетности :), као и просек оцена и све то треба да буде на енглеском језику. Пошто ФОН не издаје просек оцена на енглеском, мораћете сами превести и то доставити уз оригинал.

Избор кандидата за школарину обавља независна међународна стручна комисија у чијем саставу се налазе професори, стручњаци невладиних институција и признати професионалци. Оцењивање кандидата врши се на основу постигнутих академских резултата, ангажованости у ваннаставним активностима, лидерског потенцијала и друштвеног залагања, тако да сам просек, иако главни предуслов, сам по себи не значи ништа уколико сте се током целог студирања бавили само књигом и ничим више. Први корак је слање апликације која се попуњава кроз апликациону форму на сајту банке (линк је дат у самој апликацији). Након тога, ако сте довољно добри, бићете позвани на интервју. Интервју се обавља пред трочланом комисијом на енглеском језику. Али није пуно страшно, углавном вас питају питања везана за оно што сте навели у биографији, а спада у горе поменуте ваннаставне активности. Нпр. ако сте члан неке студентске организације, питаће вас које су ваше одговорности тамо, на каквим пројектима сте радили, који је циљ тих пројеката и сл. Тако да само будите искрени приликом попуњавања апликације и пред интервју мало провежбајте на енглеском језику како бисте мало детаљније описали то што сте написали.

Уколико постанете корисник школарине, сасвим пристојна сума од 1000 евра колико износи школарина биће вам уплаћена на лични рачун отворен у Еуробанк ЕФГ, а само проглашење лауреата обавља се на свечаној церемонији у децембру текуће године.

Уколико сте већ били један од ЕФГ стипендиста у претходној години, више немате право учешћа на конкурсу.