СНС у промотивном видеу злоупотребио студенте и лого ФОН-а, Факултет се ограђује

// Категорије: Наш коментар | Факултет | Инфо |

У промотивном видеу објављеном, а убзро и обрисаном са званичног Инстаграм налога СНС-а, појављују се кадрови у којима се виде лица студената, затим кадрови ИРЦ-а, учионице, библиотеке али и зграде ФОН-а са јасно видљивим логоом. За кадрове у којима се појављују студенти се јасно може закључити да су преузети, односно да студенти нису самоиницијативно учествовали у снимању овог спота. 

Нараторка Анастасија Димитријевић, која нас води кроз промотивни видео, представља се као студенткиња четврте године ФОН-а. Кроз свој говор, она између осталог исказује захвалност Влади Р. Србије и за нове просторије и нову зграду, али се овај видео објављује на страници владајуће странке. Подсетимо, новац за изградњу нове зграде обезбеђен је из кредита Европске инвестиционе банке. 

ФОН се огласио званичним саопштењем ког преносимо у целини: 

"Поводом објављивања промотивног спота политичке партије у којем се користи име и обележја Факултета кроз приказивање објекта, просторија и студената Факултета, саопштавамо да ФОН није ни на који начин учестовао у креирању овог садржаја.

Управа Факултета и Служба за односе с јавношћу нису добили захтев за снимање овог спота, те Факултет ником није дао дозволу за снимање у просторијама Факултета, нити одобрио коришћење имена и обележја Факултета за исте сврхе. Факултет не подржава коришћење академских институција у политичке сврхе и изражава жаљење што су се наши студенти и Факултет нашли у овој ситуацији.

Управа Факултета је већ предузела кораке за уклањање поменутог видео садржаја са интернета. Такође, у току је разматрање одговорности, у складу са прописима Факултета и Универзитета у Београду." 

Поред Факултета, на Твитер налогу се огласио и доцент Јован Кривокапић.

Огласио се и доцент Јован Кривокапић.

На крају закључујемо да бити даљинац некада и није тако лоше. Бар сте сигурни да нећете бити у промотивном видеу, осим ако не јурите да уграбите нечије место на вежбама.

Не мењајте канал, на правом сте месту!

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
2
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

0 + 8

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности