Stipendija srpskog poslovnog kluba „Privrednik“

20.08.2013 14:39

Stipendija srpskog poslovnog kluba „Privrednik“

Godina studija: studenti bilo koje godine redovnih studija

Iznos: određuje kompanija koja vas stipendira

Dužina primanja: 12 meseci

Pravo na konkurisanje za ovu stipendiju imaju svi učenici srednjih škola kao i studenti koji postižu vrhunske rezultate tokom školovanja, kao i đaci, odnosno studenti čijeporodice ostvaruju ispodprosečna mesečna primanja.

Tako da, ako imate prosek iznad 9, ili porodične prihode ispod prosečnih za III kvartal godine u kojoj konkurišete za stipendiju kao i preporuku mentora za određenu oblast, ili opštu preporuku Fakulteta, možete biti kandidat za dobijanje ove stipendije.

Stipendiju vam dodeljuje kompanija sa kojom zaključite ugovor o stipendiranju, tj. kompanija koja vas odabere za svog stipendistu. Neke od takvih kompanija i Delta M, Hemofarm, HypoAlpe-Adria-Bank, MKGroup, EKIInvestment, i slišno.

Naravno, kompanije stipendiste obično biraju na osnovu delatnosti koju sama firma obavlja, tako da ako na primer stipendisti Hemofarma mogu biti studenti medicine, farmacije, itd.

Ako ste već stipendija, stipendiju možete nastavljati da primate ako se pokaže da pod pokroviteljstvom kluba postižete još bolje prosečne rezultate.

Rok za predaju prijave za konkurs je najkasnije 15 dana nakon objavljivanja konkursa, a lista izabranih stipendista se objavljuje najkasnije 15 dana nakon završetka roka za slanje prijave.