Стипендија српског пословног клуба „Привредник“

20.08.2013 14:39

Стипендија српског пословног клуба „Привредник“

Година студија: студенти било које године редовних студија

Износ: одређује компанија која вас стипендира

Дужина примања: 12 месеци

Право на конкурисање за ову стипендију имају сви ученици средњих школа као и студенти који постижу врхунске резултате током школовања, као и ђаци, односно студенти чијепородице остварују исподпросечна месечна примања.

Тако да, ако имате просек изнад 9, или породичне приходе испод просечних за III квартал године у којој конкуришете за стипендију као и препоруку ментора за одређену област, или општу препоруку Факултета, можете бити кандидат за добијање ове стипендије.

Стипендију вам додељује компанија са којом закључите уговор о стипендирању, тј. компанија која вас одабере за свог стипендисту. Неке од таквих компанија и Делта М, Хемофарм, HypoAlpe-Adria-Bank, MKGroup, EKIInvestment, и слишно.

Наравно, компаније стипендисте обично бирају на основу делатности коју сама фирма обавља, тако да ако на пример стипендисти Хемофарма могу бити студенти медицине, фармације, итд.

Ако сте већ стипендија, стипендију можете настављати да примате ако се покаже да под покровитељством клуба постижете још боље просечне резултате.

Рок за предају пријаве за конкурс је најкасније 15 дана након објављивања конкурса, а листа изабраних стипендиста се објављује најкасније 15 дана након завршетка рока за слање пријаве.