MatHackathon briše granice i podstiče kreativnost

// Kategorije: Studentske organizacije | Info |

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron, organizuje timsko takmičenje u brzom razvoju softvera ─  MatHackathon pod sloganom „No limits. Pure creation.od 22. do 24. aprila na Matematičkom fakultetu. Projekat je namenjen studentima i srednjoškolcima uzrasta od 18 do 26 godina. 

MatHackathon je takmičenje u programiranju koje se organizuje drugi put zaredom, pod pokroviteljstvom Matematičkog fakulteta. Učesnici, od po četiri člana u timu će ceo dan i noć provesti pokušavajući da osmisle aplikaciju korišćenjem tehnologije po izboru, na temu koju će saznati na dan takmičenja. Na taj način imaće priliku da testiraju stečeno znanje, primene iskustvo i kreativnost.

Pored takmičarskog dela u okviru MatHackathon, učesnici će moći da čuju niz predavanja na temu informacionih tehnologija koje će održati profesori Matematičkog fakulteta, kao i zaposleni u uspešnim kompanijama širom Srbije.

Cilj takmičenja je promovisanje značaja praktično-upotrebljivog znanja iz programiranja, ali i stvaranje novih ideja i rešenja za probleme koji se sreću u svakodnevnom životu.

Projekat su podržali Microsoft Development Center Serbia i Devana Technologies kao zlatni sponzori, Endava, E-Smart Systems i ICT Hub kao srebrni sponzori.

Prijavljivanje je besplatno i traje do 17. aprila.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite zvaničnu internet prezentaciju ili Facebook stranicu.

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
3
0

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

16 + 3

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti