MatHackathon брише границе и подстиче креативност

// Категорије: Студентске организације | Инфо |

Студентска организација Математичког факултета ─ Омикрон, организује тимско такмичење у брзом развоју софтвера ─  MatHackathon под слоганом „No limits. Pure creation.од 22. до 24. априла на Математичком факултету. Пројекат је намењен студентима и средњошколцима узраста од 18 до 26 година. 

MatHackathon је такмичење у програмирању које се организује други пут заредом, под покровитељством Математичког факултета. Учесници, од по четири члана у тиму ће цео дан и ноћ провести покушавајући да осмисле апликацију коришћењем технологије по избору, на тему коју ће сазнати на дан такмичења. На тај начин имаће прилику да тестирају стечено знање, примене искуство и креативност.

Поред такмичарског дела у оквиру MatHackathon, учесници ће моћи да чују низ предавања на тему информационих технологија које ће одржати професори Математичког факултета, као и запослени у успешним компанијама широм Србије.

Циљ такмичења је промовисање значаја практично-употребљивог знања из програмирања, али и стварање нових идеја и решења за проблеме који се срећу у свакодневном животу.

Пројекат су подржали Microsoft Development Center Serbia и Devana Technologies као златни спонзори, Endava, E-Smart Systems и ICT Hub као сребрни спонзори.

Пријављивање је бесплатно и траје до 17. априла.

За више информација о догађају и начину пријављивања посетите званичну интернет презентацију или Фејсбук страницу.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
3
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

2 + 20

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности