Омаж Драгану Николићу, великану југословенске и српске кинематографије

// Категорије: Дом културе Студентски град | Инфо |

Од 1. до 3. априла у Малој сали Дома културе „Студентски град“ на Новом Београду биће одржан програм „Омаж Драгану Николићу – великану југословенске и српске кинематографије“.  

Говорећи о томе шта га је водило кроз живот, каријеру, у шта је веровао, Драган Николић, велики глумац, персонификација београдског урбаног духа, рекао је:

 Веровао сам у себе, у жељу да победим, али и да победим себе. Бити мангуп, подразумева пре свега част... Ово што нас окружује није мангупство, није ни храброст...Важно је да покушаш да прођеш кроз живот елегантно, да пробаш да се не испрљаш, а и ако се испрљаш, да покушаш да се не обрукаш...Достојанство је мера ствари, норма коју човек, ако нема, може и мора да научи...Грешке које сам правио у животу нису биле судбоносне...У своје успехе убрајам и критичне ситуације које сам успео да превазиђем. Не мора да значи да сам изашао као победник, али и искуство је врста победе. И живот и глума су побеђивање без победе... А и то може да буде опасно - ако ти се испуне сви снови, постане досадно. Мени још није досадно. Ја сам кроз читаву каријеру настојао да, на неки начин, у себе уткам оно што је писало на шпици првог филма у коме сам играо. А писало је: “И кад будем мртав и бео, ја бих ипак хтео да каква-таква светиљка будем”

 Пројекције у Малој сали ДКСГ пратиће изложба оригиналних плаката филмова.

 

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

10 + 7

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности