Обавештење о студентским кредитима и стипендијама

// Категорије: Инфо | Факултет | Стипендија |

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије потписало је током септембра Уговор о пружању банкарских услуга за исплату ученичких и студентских кредита и стипендија и обављање дела стручних послова са Уникредит Банком.

Наиме, од ове школске године Уникредит Банка ће обављати све потребне активности у вези са обрадом и исплатом ученичких и студентских кредита и стипендија, а које ће се реализовати у експозитурама ове банке.

За ученички кредит утврђен је месечни износ од 5.400 динара, а за студентски 8.400 динара што покрива трошкове смештаја и исхране на месечном нивоу у ученичким и студентским домовима.

Корисници ученичких кредита, студентских и ученичких стипендија већ од данас могу да отворе бесплатан Студентски текући рачун у било којој експозитури Уникредит Банке широм Србије. Наведени рачун ће се користити за исплату рата кредита односно стипендије.

Приликом отварања рачуна, довољно је да студенти донесу личну карту и индекс на увид, ученици који поседују личну карту прилажу исту, као и ђачку књижицу на увид, док ученици који немају личну карту, рачун могу да отворе уз ђачку књижицу, копију извода из матичне књиге рођених и присуство родитеља.

Исплата студентских кредита, путем студентских чекова, ће се вршити у експозитурама Уникредит Банке. Студенти ће бити упознати са свим детаљима исплате приликом подизања чека, у студентској служби матичне високошколске установе.

Извор

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

12 + 4

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности