Отворено светско такмичење у решавању пословне студије случаја - BBICC

// Категорије: Инфо | Факултет | Вести |

На Факултету организационих наука свечано је отворено светско такмичење у решавању пословне студије случаја, Belgrade Business International Case Competition. Тимови са 12 светских универзитета ће се у оквиру BBICC-а суочити са реалним пословним изазовом а након тога ће жирију представитии своја решења, у недељу 6.априла.

На отварању се обратио заменик министра просвете, науке и технолошког развоја, проф. др Слободан Ступар, затим председник Савета ФОН-а, проф. др Александар Марковић, као и директор такмичења, проф. др Весна Дамњановић. Догађају су такође присуствовали партнери и пријатељи BBICC-а

Проф. др Ступар је приликом отварања пожелео успешно такмичење и леп боравак гостујућим студентима у Србији.

Проф. др Марковић је нагласио значај ФОН-а као водеће образовне институције која на овај начин интегрише образовање и привреду. Посебно је истакао задовољство што је ФОН по други пут домаћин једног оваквог глобалног такмичења.

Током свог обраћања, директор такмичења проф. др Весна Дамњановић је изјавила: „Срећни смо што су у Београд, на ФОН, дошли студенти престижних универзитета из целог света као и што су водеће компаније на тржишту Србије препознале значај BBICC-а као светског такмичења које даје подршку развоју идеја најталентованијих студената.“

Тим студената са Факултета организационих наука ће поред улоге такмичара бити и у улози домаћина, а такмичиће се са тимови са још 11 светских универзитета. Међу учесницима су: Универзитет Калифорнија – Беркли, аутралијски универзитети Мелбурн и Квинсленд, канадски универзитети Сајмон Фрејзер и Мц Гилл, прошлогодишњи шампиони и вице шампиони Национални универзитет Сингапур и Универзитет Тамасат као и представници Европе, Бизнис школа Копенхаген, БИ Норвешка бизнис школа, универзитет Мастрихт и Порто.

Последњег дана такмичења студенти ће имати прилику да у два наврата представе своја решења пред компетентним жиријем који чине менаџери и консултанти водећих компанија. Од дванаест решења жири ће изабрати најбоља три. Овако престижно такмичење ФОН је добио након успешно организованог прошлогодишњег BBICC-а 2013 као и на основу резултата које су студенти овог факутета остварили на светским такмичењима у решавању пословних студија случаја.

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
1
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

6 + 1

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности