Kako biti najproduktivnija osoba?

// Kategorije: Magazin |

Nekim danima to-do liste izgledaju kao da nemaju dno i samo gledanje u njih je mučno i naporno.
Svi mi želimo da znamo kako da prestanemo da budemo lenji i da uradimo više stvari. Ja sigurno želim odgovor. Zato smo odlučili da popričamo sa jednom osobom kojoj to polazi za rukom i on nam je dao sledeće savete.

1)To-do liste su zle. Planirajte sve!
To-do liste su same po sebi beskorisne. One su samo prvi korak. Treba im dodati vreme na svom planu. Zašto?
To pomaže da postanemo realističniji kada je u pitanju pravljenje planova. Omogućava nam da odradimo neki zadatak zato što je efikasan, a ne samo zato što je pod brojem 4. Eksperti se takođe slažu da, ako ne uzmemo u obzir koliko nam neki zadatak oduzima vremena, smo osuđeni na propast.

2)Pretpostavite da stižete kući u 17:30. Onda planirajte svoj dan unazad.


Potrebne su vam granice ukoliko želite da balansirate svoj privatni i poslovni život. Ali ovo pomaže da radite bolje jer vas tera da budete efikasniji. Ovim povećavate kontrolu nad svojim obavezama, tj. manje su šanse da se dese neke neplanirane stvari. Samim tim, smanjujete nervozu i stres i možete da budete opušteniji i predaniji izvršavanju svojim obaveza.

3)Napravite nedeljni plan!
Mislim da ćete se složiti da je poslednja stvar koja je potrebna ovom svetu više kratkotrajnih planova. Nikada nećete stići na utakmicu planirajući samo dan za danom. Kako pružiti svoj maksimum na fakultetu, poslu, postići da se vidite sa partnerom, prijateljima i porodicom? Jednostavno, napravite nedeljni plan!

4)Radite manji broj stvari, ali pokidajte u njima!

Možda mislite: Imam toliko stvari da radim. Nikad ne mogu da postignem sve da ih odradim za tako kratko vreme. Verovatno ste u pravu. Ali rešenje nije radite od jutra do sutra. Stavili ste sebi više obaveza nego što možete da postignete. Radite samo stvari koje su vam bitne i odstranite višak.

5)Manje površinskog rada, više kopajte dublje!
U površinski rad bismo mogli da uvrstimo slanje mejlova, sastanci i sl. To su stvari u kojima ne koristite svoj talenat. Kopanje vas tera do samih limita i pomaže vam da napredujete i postižete mnogo bolje rezultate. Niko nikad nije postao direktor zato što je više odgovarao na mejlove. Površinski poslovi vam pomažu da ne dobijete otkaz na poslu, dok vam kopanje duboko pomaže da dobijete promociju!

Iskoristite ove savete i život će vam postati lakši. Manje nervoze i stresa, a više bolje obavljenih stvari. Svi bismo voleli to. Zato planirajte!

izvor: http://theweek.com/articles/444385/how-most-productive-person-office--still-home-by-530-pm

Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će postaviti komentar!
2
1

Postavi komentar

E-mail:
Komentar:
Antispam:

5 + 18

Komentari prolaze moderaciju, zato što smo tako u mogućnosti