Како бити најпродуктивнија особа?

// Категорије: Магазин |

Неким данима то-до листе изгледају као да немају дно и само гледање у њих је мучно и напорно.
Сви ми желимо да знамо како да престанемо да будемо лењи и да урадимо више ствари. Ја сигурно желим одговор. Зато смо одлучили да попричамо са једном особом којој то полази за руком и он нам је дао следеће савете.

1)То-до листе су зле. Планирајте све!
То-до листе су саме по себи бескорисне. Оне су само први корак. Треба им додати време на свом плану. Зашто?
То помаже да постанемо реалистичнији када је у питању прављење планова. Омогућава нам да одрадимо неки задатак зато што је ефикасан, а не само зато што је под бројем 4. Експерти се такође слажу да, ако не узмемо у обзир колико нам неки задатак одузима времена, смо осуђени на пропаст.

2)Претпоставите да стижете кући у 17:30. Онда планирајте свој дан уназад.


Потребне су вам границе уколико желите да балансирате свој приватни и пословни живот. Али ово помаже да радите боље јер вас тера да будете ефикаснији. Овим повећавате контролу над својим обавезама, тј. мање су шансе да се десе неке непланиране ствари. Самим тим, смањујете нервозу и стрес и можете да будете опуштенији и преданији извршавању својим обавеза.

3)Направите недељни план!
Мислим да ћете се сложити да је последња ствар која је потребна овом свету више краткотрајних планова. Никада нећете стићи на утакмицу планирајући само дан за даном. Како пружити свој максимум на факултету, послу, постићи да се видите са партнером, пријатељима и породицом? Једноставно, направите недељни план!

4)Радите мањи број ствари, али покидајте у њима!

Можда мислите: Имам толико ствари да радим. Никад не могу да постигнем све да их одрадим за тако кратко време. Вероватно сте у праву. Али решење није радите од јутра до сутра. Ставили сте себи више обавеза него што можете да постигнете. Радите само ствари које су вам битне и одстраните вишак.

5)Мање површинског рада, више копајте дубље!
У површински рад бисмо могли да уврстимо слање мејлова, састанци и сл. То су ствари у којима не користите свој таленат. Копање вас тера до самих лимита и помаже вам да напредујете и постижете много боље резултате. Нико никад није постао директор зато што је више одговарао на мејлове. Површински послови вам помажу да не добијете отказ на послу, док вам копање дубоко помаже да добијете промоцију!

Искористите ове савете и живот ће вам постати лакши. Мање нервозе и стреса, а више боље обављених ствари. Сви бисмо волели то. Зато планирајте!

извор: http://theweek.com/articles/444385/how-most-productive-person-office--still-home-by-530-pm

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
2
1

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

4 + 17

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности