Инвеститори терају Гејтса

// Категорије: Биз | Магазин | Вести |

Неколико инвеститора технолошког гиганта "Мајкрософт" тражи да оснивач Бил Гејтс поднесе оставку на место председника компаније. Гејтс блокира усвајање нових стратегија и ограничава спровођење значајнијих промена, кажу инвеститори.

Инвеститори технолошког гиганта "Мајкрософт" траже да оснивач компаније Бил Гејтс поднесе оставку на место председника.

Три од 20 највећих инвеститора у "Мајкрсофту", који заједно поседују 5 одсто акција, траже од Управног одбора да изврши притисак на Била Гејтса да препусти место председника компаније коју је основао пре 38 година, саопштили су извори блиски компанији.

Како преноси Ројтерс, инвеститори сматрају да Гејтс блокира усвајање нових стратегија и ограничава овлашћења новог извршног директора у спровођењу значајнијих промена.

Милијардер Бил Гејтс још увек поседује око 4,5 одсто акција и највећи је појединачни деоничар.

Пре него што је "Мајкрософт" 1986. године изашао на берзу, Гејтс је поседовао 49 одсто акција. Од тада, годишње прода око 80 милиона акција.

Уколико тако настави, до 2018. године би могао остати без икаквог финансијског удела у компанији.

Извор: РТС

Nisam mislio da će prestići Android, ali iOS hoće već sledeće godine. Pogledaj koliko zarađuje Apple sa tolikim tržišnim udelom i premium uređajima sopstvene proizvodnje. Ne mora Microsoft da proda jednako uređaja (a i nema 100% profita na uređajima), ali kada se to doda na profite koje imaju od Windowsa, Office-a... Biće veliki impuls u svakom slučaju.


Објављено: 03.10.2013 16:42 - (zeka)


0
4
@Zeka Nema sanse da ce WP biti toliko razvijeninji od Androida. Kompjuteri su za sad jedini uredjaji koji su najrazvijeniji za Windows a Android je jedan od vodecih OS-a u prenosivim uredjajima kao SP i tableti. Postoji mogucnost da ce se i Windows dalje razviti i rasprostreti malo vise na SP-ima ali nikako u granicama na kojima je Android trenutno. Ovo je naravno, samo moje licno misljenje.

Објављено: 03.10.2013 16:20 - (Zoren)


0
1
O čemu razmišljaju ti ljudi, šta misle? Da će najveća svetska IT kompanija nakon 35+ godina i dalje da se ponaša kao startup, a ne kao korporacija gde se promene teško izglasavaju? A i vrlo smešna stvar je što Microsoft bude tužen za monopol svaki put kad uvede nešto novo na tržište :-) Uostalom, Microsoft će ponovo da se usidri na vrhu nakon kupovine Nokie. Već sledeće godine će WP8 preteći iOS, zahvaljujući čemu će prodati na desetine miliona premium mobilnih uređaja. Da ne govorimo o razvoju WP marketa koji će uslediti u međuvremenu...

Објављено: 03.10.2013 15:09 - (Zeka)


0
5
3
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

0 + 15

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности