Дом културе Студентски град - Репертоар за октобар

// Категорије: Магазин | Дом културе Студентски град |

Као што сте већ навикли, и овај месец вас водимо у Дом културе Студентски град. Карте за позоришне представе делимо нашим најбржим корисницима. Да бисте освојили карте, ваше је да нас пратите, будете регистровани корисник и први оставите коментар на објављену вест о картама за позориште.

МЕСЕЦ У ПЛАМЕНУ (Сања Домазет)

Среда 15. 10. у 20:00, Велика сала

Београдско драмско позориште

Играју: Зорана Бећић, Ђурђија Цветић, Милош Пјевач

Режија: Стефан Саблић

Милена Павловић Барили је била веома интригантна личност, неухватљива, мистична и зачудна. Њен живот и дела спајају се у чудесном, уметничком лудилу. Била је префињена уметница са огромном енергијом ствараоца и морала је да има судбину сличних који су се овде родили. Живела је између чежње за топлином куће и домовине, њеног Пожаревца и Београда и иностранства где је једино могла да се уметнички проверава и остварује. Свестан да се не може овако скромним пројектом досегнути целина њеног живота и дела, ја сам ипак задовољан овом представом која нас у наговештајима уводи у њен свет.

Реч редитеља 

URBAN BUTOH TIMELINES

Четвртак 23. 10. у 20:00, Велика сала

Презентација Butoh радионице II

Натсуко Коно 舞踏

Перформанс

Јапанска уметница Butoh плеса Натсуко Коно, одржаће по други пут десетодневну радионицу. Резултат рада Радионице, завршиће се перформансом у коме ће уметница учествовати као кореограф и извођач. Процес радионице креиран је као десетодневна радионица, која ће за тему имати Urban Butoh Timelines, инспирисан њеним претходним радом. Натсуко Коно је уметница интернационалног имена, која је радила и учила од једних од највећих имена ове уметности, као и савремене игре уопште. Радионица ће се одржавати од 13. до 22. октобра, а перформанс, као презентација радионице, одржаће се 23. октобра. 

Сви заинтересовани студенти се могу пријавити на портирници Дома културе или на емаил: teater@dksg.rs. Број учесника је ограничен.

САН ЛЕТЊЕ НОЋИ (Виљем Шекспир)

Петак 24. 10. у 20:00, Велика сала

Вечерња сцена Буха

Предпремијера

Играју: Небојша Глоговац, Андријана Оливерић, Дејан Дедић, Немања Оливерић,Иван Михаиловић, Урош Јовчић, Јована Стојиљковић, Јелисавета Караџић, Драгољуб Денда, Драга Ћирић, Бранислав Платиша, Владимир Тешовић, Владан Дујовић, Стефан Бундало, Александар Милковић, Бора Ненић, Теодора Живановић

Режија: Ђурђа Тешић

МАЛИ БРАЧНИ ЗЛОЧИНИ (Ерик Емануел Шмит)

Уторак 28. 10. у 20:00, Велика сала

Народно позориште у Београду

Играју: Нела Михаиловић, Борис Пинговић

Режија: Филип Гринвалд

... Од Другог увек очекујемо одговор, очекујемо да он буде одговор и управо отуда долази сав онај бол који наносимо једни другима у љубави. У љубави не прихватамо оно што остаје необјашњиво: удаљеност, празнину коју оставља задовољена сексуалност, засићено тело, све оно што отвара пут ка души, па дакле, и ка ономе што раздваја бића. Мислимо да друга бића поседујемо, а у ствари, себе стављамо у посед. Људи су љубав измислили ради секса: а тело никада не даје потпуно задовољење. А да ли ћемо то прихватити? Прихватамо ли другог с његовом неограниченом различитошћу? То је цена среће, мада сви добро знамо да је човек ретко када спреман за срећу. Срећа је сувише тешка. На Бол присиљавамо друге због свих својих неутажених жеља, било зато што они јесу наша жеља било зато што више нећемо да то буду...

Тренутно нема коментара. Будите први који ће поставити коментар!
0
0

Постави коментар

E-mail:
Коментар:
Антиспам:

15 + 1

Коментари пролазе модерацију, зато што смо тако у могућности